«Κατέθεσα αναφορά στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά για να αξιολογήσει ποινικά όλες τις πληροφορίες» δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την υπόθεση της ελληνικής φρεγάτες και του τουρκικού «ναρκω-πλοίου».

Σύμφωνα με την καταγγελία, αλλά και με το βίντεο που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, η υπόθεση χρήζει διερεύνησης και απαντήσεων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της. Το κυρίως ερώτημα είναι ένα: δόθηκε και από ποιους εντολή να ξεφορτώσει το πλοίο με τα ναρκωτικά και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερο προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του;    

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος, σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι η ομάδα των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού που επέβαινε στη φρεγάτα ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει τη νηοψία αλλά «τους εδόθη εντολή για να επιστρέψουν τα κρεβάτια τους».

«Αυτό είναι σαφές» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι ασαφή είναι το για ποιο λόγο δεν έγινε το ρεσάλτο, τι ναρκωτικά μετέφερε το τουρκικό πλοίο, γιατί δόθηκαν διαφορετικές εντολές. Για τον λόγο αυτό ο κ. Λοβέρδος την Παρασκευή κατέθεσε και αναφορά στην εισαγγελία του ναυτοδικείου Πειραιά, στην οποία ζητά να γίνει ποινική αξιολόγηση των πληροφοριών που έχει -και κατέθεσε- για την επιχείρηση που δεν έγινε.  

Η αναφορά που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος