Επίτιμος δημότης Καλύμνου θα ανακηρυχθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, που θα επισκεφθεί το νησί για να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων. Την απόφαση ανακήρυξης πήρε το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίασή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο-Αναγνωστήριο του δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να θέσει στον πρωθυπουργό ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί, επιδιώκοντας τη δρομολόγηση λύσεων. Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο ενημερωτικός ιστότοπος kalymnos-news.gr, πυρετώδεις ήταν σήμερα στο νησί οι προετοιμασίες για την υποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο.

Από το πρωί της Παρασκευής ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Καλύμνου η Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» του ΠΝ και το νεότευκτο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) 090 «ΓΑΥΔΟΣ» του Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. Στον μόλο (κορδόνι) απ' όπου θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, έχει τοποθετηθεί η εξέδρα, ενώ ο θαλάσσιος χώρος μεταξύ κορδονιού και Επαρχείου έχει εκκενωθεί από τα πάσης φύσεως σκάφη.

Επίσης, όπως σημειώνει το kalymnos-news.gr, από τον δήμο καταρτίστηκε ο σχετικός πίνακας με τον προϋπολογισμό εξόδων για τη φιλοξενία του πρωθυπουργού και της συνοδείας του, ο οποίος φθάνει τα 9.114 ευρώ.

Το γενικό πλάνο των εκδηλώσεων και του προγράμματος:

10:00 π.μ. Άφιξη πρωθυπουργού στον Αερολιμένα Καλύμνου - Υποδοχή από κ. δήμαρχο και έπαρχο. Μετάβαση στο Δημαρχείο.

10:30 π.μ. Προσέλευση του πρωθυπουργού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού για την παρακολούθηση της ακολουθίας του «Μεγάλου Αγιασμού».

11:00 π.μ. Ιερά πομπή και μετάβαση στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων» .

11:30 π.μ. Πέρας τελετής αγιασμού υδάτων, επιστροφή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού - Πέρας Ακολουθίας.

11:40 π.μ. Κίνηση προς το ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»

12:00 Χαιρετισμός δημάρχου - επάρχου - μητροπολίτου.

Τελετή ανακήρυξης του πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη δήμου Καλυμνίων.

Χαιρετισμός πρωθυπουργού. Επίδοση αναμνηστικών.

13:00 μ.μ. Παράθεση επίσημου γεύματος.