Για το κόκκινο άγαλμα που προκαλεί την αντίδραση των παλαιοημερολογιτών μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου,Διονύσης Χατζηδάκης. «Ο Κωστής Γεωργίου, εμπνευσμένος από τη μυθολογία, που έχει τους φύλακες, έκανε αυτό το γλυπτό το οποίο ήταν μια δωρεά. Κατά τη μυθολογία στην περιοχή ήταν το αρχαίο λιμάνι της Αθήνας», τόνισε ο δήμαρχος Π. Φαλήρου και υπογράμμισε:

«Ο κ. Γεωργίου μάς έφτιαξε ένα γλυπτό που εμφανίζει έναν φύλακα, εμπνευσμένος από τον Τάλω, ο οποίος ήταν ο φύλακας της Κρήτης. Ορισμένοι πήραν αυτό το γλυπτό επειδή είναι κόκκινο και  είπαν ότι είναι δαίμονας. Εγώ έκανα ένα δελτίο Τύπου και είπα μην μπερδεύετε τον χριστιανισμό με τη μυθολογία, αλλά ο ιερέας παλαιοημερολογίτης λέει ότι μυθολογία δεν υπάρχει εφόσον υπάρχει ο πραγματικός Χριστός».  

Ο κ. Χατζηδάκης επιχείρησε μάλιστα να δώσει και την προσωπική του ερμηνεία για τον θόρυβο που έχει προκληθεί. «Υπάρχουν δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ένας της Χρυσής Αυγής και ένας από το Ποτάμι, που βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν εμένα… να με βγάλουν αντίχριστο γιατί δεν μπορούν να με χτυπήσουν πουθενά αλλού. 

Και μαζεύουν υπογραφές. Δεν ξέρω πόσες έχουν μαζευτεί, τους καλώ να μου τις φέρουν αλλά δεν τις έχουν φέρει». Συνεχίζοντας ωστόσο την καταγγελία, ο δήμαρχος Φαλήρου, σημείωσε πως «το φοβερότερο από όλα είναι ότι παίρνουν μια φωτογραφία μου από το 2012 που βραβεύτηκα στις Βρυξέλλες και βάζουν στο πέτο μια κονκάρδα του μασόνου, έκαναν φωτομοντάζ, και λένε μασόνος ο δήμαρχος. Και το λένε σε έναν άνθρωπο που πιστεύει πολύ στον Θεό».