«Τα θέματα ασφάλειας της χώρας είναι το απόλυτο μπάχαλο» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μετά την αποκάλυψη ότι οι κάμερες στο Εφετείο -στο οποίο εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός- δεν λειτουργούν από το 2002.

Τόνισε πως η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι σε οποιαδήποτε απειλή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν φυλάσσονται τα εξωτερικά σύνορα της χώρας. «Η δημόσια τάξη καταλύεται και ουδείς αντιδρά λέγοντας την ευθύνη δεν έχει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας αλλά η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις τροπολογίες των πλειστηριασμών και των φαρμακείων είπε ότι η ΝΔ έχει τις δικές της προτάσεις. Για την κόντρα κυβέρνησης - δικαιοσύνης είπε πως δεν έχει ξαναζήσει τέτοια πράγματα και τόνισε πως είναι μεγάλος ο κίνδυνος από τις επιθέσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη.

Είπε πως καλά θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να χρησιμοποιήσει εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εμπιστεύεται την κοινοβουλευτική ομάδα του.