«Ο Τσίπρας γαντζώνεται στην εξουσία όπως ο σκίουρος στον φλοιό του δέντρου, οπότε αυτός ο άνθρωπος αγαπάει τόσο πολύ την εξουσία που μπορεί να πουλήσει και την Ακρόπολη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή «Εν Αθήναις» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

Για τα επιδόματα που δίνονται από την κυβέρνηση Τσίπρα ο κ. Λεβέντης είπε: «Ο Αλή Πασάς στα Γιάννενα αφού έγδυνε τον κόσμο μετά έδινε μια δεκάρα στον καθένα για να του κάνουν μετάνοιες. Είναι και αυτή μια μέθοδος καλή, πρώτα σε ξεβρακώνω, σου παίρνω τα τιμαλφή και τα παντελόνια και μετά σου λεω "πάρε ένα βρακί και βγες έξω" και εσύ το θεωρείς νίκη και αυτό για να μη βγεις γδυτός. Τους πολύ ισχυρούς δεν πιστεύω ότι τους ξεβράκωσε, ξεβρακώνει μαζικά αυτούς που είναι αδύναμοι να αντιδράσουν. Είδες κανέναν όμιλο πειραγμένο;»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι λαϊκιστής ο Τσίπρας, απάντησε «Λαϊκιστές είναι όλοι, αυτή την αρρώστια την έχει όλη η Βουλή. Συνέχεια στη Βουλή έρχονται φορείς, κάποιοι υπάλληλοι συμβασιούχοι, κάποιοι άλλοι που θέλουν να πάρουν υπερωρίες και βλέπεις όλα τα κόμματα τους λένε ναι, ό,τι μπορούμε θα κάνουμε, δεν λένε όχι σε κανέναν, ενώ ξέρουν ότι ένα κράτος πτωχευμένο δεν μπορεί σε όλα αυτά να ανταποκριθεί».

«Όταν φέρθηκε με μεγάλο μίσος προς την Εκκλησία ο Τσίπρας, τότε πραγματικά είδα ότι το 153 είναι παγιωμένο σαν δικτατορία. 153 δικτατορία δεν είναι; Έχουν Απριλιανή βρώμα όχι μυρωδιά...» είπε όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκε κάποια στιγμή να παραιτηθεί από την αρχηγία του κόμματος

 Όταν η συζήτηση έφτασε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε «Ο Τσίπρας είναι αριστερός, παλιάς κοπής μάλιστα, ό,τι του πουν οι γέροι. Ό,τι πει το κόμμα, έχει εκεί 5-6 γέρους, ο Φλαμπουράρης, ο Παπαδημούλης, τον Κουβέλη... τους θεωρώ υπέργηρους και πάνω από όλα τους θεωρώ της αντίληψης "το σπίτι μου είναι το κόμμα", δηλαδή κομματογεννημένους και κομματοθρεμένους. Εννοώ ότι ήταν μια ζωή ό,τι πει το κόμμα, δηλαδή λεει το κόμμα πετάει ο γάιδαρος, πετάει. Ο Τσίπρας είναι υποταγμένος και μάλιστα πολύ πιο προσηλωμένος από τους γέρους στις γέρικες αντιλήψεις».

 Όσο για το αν πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης...

«Μάλλον, ποιος άλλος να γίνει; Για 5 μήνες θα γίνει με τη Γεννηματά και μετά θα καταρρεύσουν γιατί δεν θα φέρουν ούτε μια επένδυση. Θα ξεσηκωθεί καταρχάς η Αθήνα, καταλαβαίνεις αν ο Τσίπρας είναι αντιπολίτευση τι θα κάνει, δεν θα μείνει πλάκα στην Αθήνα! Ο Τσίπρας θα πάρει 22% και θα το φέρει γιατί θα εξοντώσει την Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη και θα κλέψει από το ΚΚΕ με αυτά που λεει για τα χασίσια και για την Εκκλησία και θα πάει το ΚΚΕ στο 4%. Θα αφυδατώσει τους συγγενικούς χώρους. Ο Μητσοτάκης θα πάρει γύρω στο 33% γιατί και αυτός έχει εμφύλιο από Καραμανλή και Σαμαρά, έχει άλλα προβλήματα».