Καταχειροκροτούμενος ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα του 11ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε για το όραμα του κόμματος για την επόμενη ημέρα της χώρας. 

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε πως "είμαστε σήμερα όλοι εδώ ενωμένοι και υπερήφανοι για την παράταξή μας και την προσφορά της στον τόπο. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά". 

Τόνισε πως όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ χτυπάνε το κεφάλι τους και το μετάνιωσαν, ενώ όσοι ψήφισαν στις εκλογές περπατούν με το κεφάλι ψηλά στο δρόμο. 

Θύμησε πως η Νέα Δημοκρατία σήκωσε τεράστιο βάρος στις πλάτες της και αναγκάστηκε να λάβει σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις. Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις μίλησε για το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημείωσε με νόημα πως "στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τον σταυρό τους όσοι κάνουν το σταυρό τους με τα δημοσκοπικά αποτελέσματα". 

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της ενωμένης Ευρώπης, αλλά σημείωσε πως και η Ευρώπη με τη σειρά της θα πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της και την αλληλεγγύη. 

"Είμαστε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί και έχουμε την υποχρέωση να εξαφανίσουμε τα άβατα στα Εξάρχεια, την ανομία και τους Ρουβίκωνες" σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή όλα τα γεγονότα των τελευταίων καιρών. 

Όπως τόνισε στα 2 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ποιοι είναι οι οπισθοδρομικοί και θα πρέπει να απολογηθούν για τα ψέματά τους και τα λάθη τους. 

Ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η Νέα Δημοκρατία αγαπάει την πατρίδα και είναι υπερήφανοι για εκείνη και δεν πρέπει να απολογούνται. "Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ψέμα σαν πολιτικό πλεονέκτημα, έφερε την απάτη ως υπέρτατη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο", είπε ο κ. Σαμαράς. 

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν δήλωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος είπε αυτά που σκεφτόταν πάντα, αλλά ποτέ δεν τόλμησε ούτε στον ίδιο ούτε στον Κώστα Καραμανλή και δεν είχε διανοηθεί να μιλήσει για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης μπροστά στους. 

Σχετικά με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και τα όσα είπε ο κ. Βούτσης πως οι ξένοι έριξαν την κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως "δεν τα θυμούνται καλά, αυτοί δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι ξένοι μπορεί να βοήθησαν, αλλά εκείνοι έχουν την ευθύνη. Ομολογεί πως αποδείχθηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε;" αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς. 

"Τους φτύνουν και εκείνοι νομίζουν πως βρέχει" είπε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και εξήγησε πως υποθήκευσε την περιουσία της Ελλάδας για 99 χρόνια και μάλιστα σε ένα ταμείο με ξένη διοίκηση. 

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως όλοι είναι συσπειρωμένοι δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη και ζήτησε να μην κάνουν πίσω ούτε βήμα μόνο μπροστά. "Ο λαός μας ήταν πάντα αγωνιστής, σε εσάς θα ανήκει η ευθύνη, αλλά και ο έπαινος. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική αλλαγή, για μία Ελλάδα υπερήφανη όπως της αξίζει. Θα τελειώσουμε οριστικά την κρίση, θα εξαλείψουμε οριστικά την κατήφεια. Η δική μας Ελλάδα είναι ελευθερία και μάλιστα από τα κόκκαλα βγαλμένη".