Για ένα πρόγραμμα το οποίο θα δίνει λύσεις στις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών έκανε λόγο στην ομιλία του ο Γιώργος Στεργίου. Ο γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, στάθηκε στο θέμα της στήριξης των «πολλών και των ανυπεράσπιστων και όχι των ολίγων», σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός από τα φορολογικά μέτρα.

«Τροφοδοτούμε τον δημόσιο διάλογο με προτάσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως η ενέργεια, το προσφυγικό, η ασφάλεια του πολίτη. Αξιοποιούμε νέα καινοτόμα μέσα για να ακούσουμε δίχως ενδιάμεσους τους πολίτες. Οι 120.000 απαντήσεις που δόθηκαν στα ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια και αποστομώνουν εκείνους που λένε ότι οι πολίτες αδιαφορούν.

Ολοκληρώνουμε το συνέδριο με μία εσωτερική διαδικασία που δίνει τον λόγο όχι μόνο στα στελέχη αλλά και σε ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ανθρώπους από την κοινωνία που μοιράζονται με εμάς τις ίδιες αγωνίες» ανέφερε ο κ. Στεργίου που αναφέρθηκε στο ερωτηματολόγιο το οποίο δόθηκε σε πολίτες πριν το Συνέδριο, λέγοντας πως έδειξαν ανταπόκριση και έστειλαν μήνυμα ενάντια στον λαϊκισμό και τα ψέματα.

«Οι πολίτες λένε όχι στον λαϊκισμό και στα ψέματα, αναδεικνύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν βουλευτές, συνδικαλιστές αλλά και πολίτες στην κατάσταση της χώρας. Δείχνουν ότι επιζητούν μία μεγάλη πολιτική αλλαγή καθώς επίσης και ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και τους φορολογικούς συντελεστές», ήταν τα λόγια του, ενώ επεσήμανε τις ενότητες του ερωτηματολογίου.

«Το ερωτηματολόγιο έχει πέντε ενότητες. Η πρώτη αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, η δεύτερη τον δημόσιο τομέα, η τρίτη το μοντέλο διοίκησης, η τέταρτη θέτει τα βασικά ζητήματα για την εκπαίδευση την εργασία και το ασφαλιστικό σύστημα, η τελευταία αναδεικνύει δύο σημαντικά ζητήματα της επερχόμενης συνταγματικής αναθεώρησης».