Το συνέδριο της ΝΔ, ανέφερε ο κ. Δρόσος, διεξάγεται σε μία περίοδο διεργασιών για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και πρόσθεσε: «Δεν είναι ο κατάλληλος χώρος και χρόνος για καταμερισμό ευθυνών. Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, ωστόσο υπάρχουν σημεία για συγκλίσεις και συναινέσεις και οφείλουμε όλοι να κάνουμε τις υπερβάσεις μας και να προχωρήσουμε σε ειλικρινή και ανοικτό διάλογο. Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο, η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από την κρίση και η διεθνής αξιοπιστία της είναι ενισχυμένη.

Ο Αύγουστος του 2018 θα είναι σταθμός, ωστόσο η προσπάθεια δεν σταματά, χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η οικοδόμηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας δεν μπορεί να περιμένει».

Ο κ. Δρόσος έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής που κρατά καθηλωμένη τη χώρα. «Τα ίδια κέντρα που πολέμησαν τον Κώστα Καραμανλή επιδίδονται σε ανελέητη πολιτική κατά της κυβέρνησης.

Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό, για να πάει μπροστά η χώρα χρειάζεται κάθαρση του πολιτικού βίου. Η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση είναι ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις και για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους.

Απαιτείται παράλληλα σχεδιασμός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για την προσέλκυση επενδύσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας. Απαιτείται συναίνεση στα εθνικά θέματα», ανέφερε.