Βάσει προγράμματος ο μόνος επίσημος ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα πάρει τον λόγο πριν «κλείσει» τις εργασίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 2-2.30 το μεσημέρι ενώ νωρίτερα το πρωί θα υπάρχει ένα ελεύθερο 2ωρο για να τοποθετηθεί όποιος θέλει.

Κατ΄ αρχήν ο Καραμανλής έχει πει ότι δεν επιθυμεί να ρίξει λάδι στη φωτιά με τον Θ. Ρουσόπουλο να δηλώνει σήμερα στα Parapolitika FM και τον Γιώργο Τράγκα ότι επιθυμία του πρώην πρωθυπουργού είναι να βοηθήσει την παράταξη και όχι να προκαλέσει προβλήματα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλει και δεν θέλει να μιλήσει όπως και αρκετοί παλαιοί βουλευτές και ορισμένα κομματικά στελέχη τα οποία θα τοποθετηθούν «αν δεν τηρηθούν οι ισορροπίες» .

Όσον δε για τον Αντ. Σαμαρά, πληροφορίες επιμένουν ότι η ομιλία του «δεν θα είναι στρογγυλεμένη αλλά πονηρεμένη».

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει από καιρό διαχωρίσει τη θέση του απέναντι σε οποιεσδήποτε προεκλογικές ή κοινοβουλευτικές συμμαχίες. Θεωρεί ότι η ΝΔ πρέπει να κινηθεί ξεκάθαρα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ χωρίς υπονοούμενα μετεκλογικών συνεργασιών με κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος συνεργάστηκε με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το 2012, εν τούτοις - όπως επισημαίνει – αναγκάστηκε να το κάνει καθώς η χώρα θα έμενε ακυβέρνητη (σς και φυσικά το … πλήρωσε). Επίσης χαρακτηρίζει αναγκαία τα ανοίγματα στο κέντρο χωρίς ωστόσο παρεκκλίσεις από τη γραμμή της παράταξης. Κι ακόμη πιστεύει ότι η αντιπαράθεση πρέπει να κορυφωθεί με πιο οξύ, αποκαλυπτικό και εποικοδομητικό αντίλογο. Κοντολογίς, στο αυριανό συνέδριο φαίνεται πως οι Καραμανλικοί θα κάνουν πίσω αφήνοντας στην αρένα Μητσοτακικούς και Σαμαρικούς.