Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί, όπως και κάθε συνέδριο, μια νέα αρχή. Ο κόσμος εξελίσσεται και είναι απαραίτητο να το κάνουμε και εμείς. Και το κάνουμε.

Η χώρα μας έχει φτάσει σε ένα αδιέξοδο, με πλήρη ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μία κυβέρνηση που ξεκίνησε σαν «φιλολαϊκή» και έχει καταλήξει να είναι εκείνη που έχει επιβάλει τον μεγαλύτερο οικονομικό στραγγαλισμό στους πολίτες. Ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της έχουν πλέον αρχίσει να παίρνουν τις αποστάσεις τους, βλέποντας την καταστροφή που έχει προκαλέσει.

Τώρα λοιπόν που οι ευθύνες βαραίνουν, είναι η ώρα της παράταξης των ιστορικά υπεύθυνων εθνικών επιλογών, η ώρα της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα από την προσυνεδριακή διαδικασία απευθυνθήκαμε στην πλατιά μάζα των πολιτών, είτε είναι ψηφοφόροι του κόμματος μας, είτε όχι. Ακούσαμε τις απόψεις, τις προτάσεις και τα προβλήματά τους.

Και τώρα, στο 11ο Συνέδριο μπορούμε να απευθυνθούμε ξανά στη κοινωνία, περιγράφοντας το όραμα μας για την Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής. Αναλύοντας το σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

Σκοπός μας δεν είναι μόνο να αποκτήσουμε ξανά μια πολιτική πλειοψηφία, αλλά να διαμορφώσουμε ένα ρεύμα κοινωνικής πλειοψηφίας. Μαζί με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που υπερφορολογούνται, μαζί με τη μεσαία τάξη που υποφέρει κάτω από το βάρος των οικονομικών δυσκολιών, μαζί με τη νέα γενιά που σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό, όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε και κυρίως να εφαρμόσουμε τις λύσεις για την Ελλάδα του αύριο.

Μια Ελλάδα σύγχρονη, μια χώρα που θα επιτρέπει ξανά στους πολίτες της να δουλέψουν και μέσα από τον μόχθο τους να προκόψουν και να ανελιχθούν.

Μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, που σταδιακά θα αποκαταστήσει το πολιτικό της κύρος και θα επανέλθει ως ισότιμος και αξιόπιστος συνομιλητής στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων.

Μία Ελλάδα, που θα αποφασίσει επιτέλους να επενδύσει στην Παιδεία και τον Πολιτισμό κομίζοντας ένα νέο σύστημα αρχών και αξιών στη διεθνή κοινότητα.

Μία Ελλάδα, που θα αποφασίσει να αξιοποιήσει όλα τα παιδιά της και να κατανοήσει τη δύναμη και την υπεραξία του Απόδημου Ελληνισμού.

Μία Ελλάδα, που θα αποφασίσει να γυρίσει σελίδα και να αφήσει πίσω παθογένειες και ιδεοληψίες δεκαετιών και να εφαρμόσει με συνέπεια και σοβαρότητα ένα εθνικό σχέδιο πραγματικής ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Σε αυτή την προσπάθεια η παράταξη της ευθύνης και των μεγάλων εθνικών επιλογών απευθύνει ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλους όσους θέλουν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να αφήσουν μία καλύτερη Ελλάδα στις γενιές που έρχονται.