Σε παρερμηνεία των δηλώσεών του απέδωσε ο μειονοτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά την περίφημη φράση που φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έχουμε τέσσερις βουλευτές και πρέπει να κάνουν πολλά». Ουδέποτε έγινε τέτοια δήλωση. «Ο κ. Ερντογάν απευθύνθηκε στον κόσμο της Κομοτηνής και είπε "έχετε" τέσσερις βουλευτές.

Δεν είπε ποτέ "έχουμε"», σημείωσε ο κ. Μουσταφά χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση κατάργησης της υποχρεωτικότητας της σαρίας, του ιερού μουσουλμανικού νόμου που εφαρμόζεται από τον μουφτή της Θράκης.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου υπερασπίστηκε την προαιρετική εφαρμογή και όχι την πλήρη κατάργηση της σαρίας. Αναφορικά με τους γάμους είπε ότι από τα ληξιαρχεία της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου τα στοιχεία λένε ότι την τελευταία 7ετία τελέστηκαν 2.207 γάμοι, οι 1.524 είναι θρησκευτικοί και οι 683 πολιτικοί, κάτι που δείχνει ότι οι θρησκευτικοί γάμοι είναι το 70% του συνόλου. «Όταν το 70% ενός πληθυσμού αποφασίζει να συνάψει θρησκευτικό γάμο, είναι σεβασμός στη μειονότητα να προχωρήσουμε στο προαιρετικό» είπε.

«Με απόλυτο, λοιπόν, σεβασμό στη θρησκευτική πίστη ή στην απουσία αυτής και στην πολιτιστική ταυτότητα στην οποία ο κάθε πολίτης ανήκει, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που εμπεδώνει περαιτέρω την ισονομία» είπε ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», από τον Γ. Λυκουρέντζο, 13/12/2017