Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, παρουσίασε την συνολική της πρόταση της Οργάνωσης για τη διακυβέρνηση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και σε μέλη της Οργάνωσης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Σε μία κατάμεστη αίθουσα και ενώπιον 400 ακροατών, παρουσιάστηκε τόσο η καμπάνια «ΑΥΡΙΟ» όσο και πλήθος προτάσεων για όλους τους τομείς πολιτικής.

Η καμπάνια μας με τίτλο «ΑΥΡΙΟ» ήταν το βασικό έργο της ΟΝΝΕΔ για τους τελευταίους έξι μήνες. Σε αυτό το διάστημα, πραγματοποιήσαμε 43 επισκέψεις με νέους εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ανθρώπους που εργάζονται σε κοινωνικές δομές για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και τις ιδέες τους για την επόμενη μέρα της χώρας. Παράλληλα, συλλέξαμε τις απαντήσεις περισσότερων από 7.000 νέων για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που θα ήθελαν να δουν στο μέλλον, μέσω ερωτηματολογίων. Μέσα από αυτό το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία της παραγωγής και της εργασίας, καταρτίσαμε 81 προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας, από τους νέους για τους νέους. Αυτές τις προτάσεις παραδώσαμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας για την επόμενη μέρα, ο οποίος χαρακτηριστικά μας απάντησε «Εσείς θα μας δείχνετε το δρόμο. Εσείς είστε και πρέπει πάντα να είστε στην πρώτη γραμμή των αλλαγών».

Η δέσμη προτάσεων του «ΑΥΡΙΟ», περιέχει προτάσεις για όλο το φάσμα της πολιτικής, από την παροχή φορολογικών κινήτρων για την αύξηση της απασχόλησης έως την διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όμως, δεν τελειώνει εδώ. Αντιθέτως, αποτελεί μια πλατφόρμα που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ενημερώνεται με έναν σκοπό: να αποτελέσει τη φωνή των νέων στην πολιτική, εκφράζοντας τις ανησυχίες, τις ανάγκες και τις προτάσεις τους. Ως ΟΝΝΕΔ, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την παραγωγή πολιτικών προτάσεων με γνώμονα τις ανάγκες και τις προτάσεις των νέων ανθρώπων, ανταποκρινόμενοι στο στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή αυτής της προσπάθειας: Να μην έχουν οι νέοι του 2030 τα σημερινά προβλήματα.

Δείτε ολόκληρη τη πρόταση της ΟΝΝΕΔ με τίτλο «αύριο» εδώ .