Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης μετά τη δεύτερη κατά σειρά παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακκελαρίου ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον Στ. Κοντονή για απόπειρα χειραγώγησης του έργου των δικαστών.

Η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης στη συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε, κατά πληροφορίες του parapolitika.gr, και τη δυσφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία κατά τις ίδιες πηγές, μεταφέρθηκε στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος τον περασμένο Ιούλιο, στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώπιον του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, είχε αναφερθεί ευθέως στη διαμάχη της κυβέρνησης με τους δικαστικούς λέγοντας πως «η διάκριση της δικαστικής εξουσίας από τη νομοθετική, δεν αποτελεί προνόμιο των δικαστών αλλά θεσμική εγγύηση για να ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο».

Το ίδιο βράδυ, ο πρόεδρος του ΣτΕ σε συζήτηση του με δημοσιογράφους στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, εξέφραζε την αγανάκτηση του για τις συνεχείς επιθέσεις κυβερνητικών παραγόντων. «Έκανα γαϊδουρινή υπομονή. Δεν θα μιλούσα όμως δεν πήγαινε άλλο» έλεγε τότε σε σχετική ερώτηση του parapolitika.gr σημειώνοντας πως «αν χρειαστεί θα παρέμβω εκ νέου». Όπερ και εγένετο.