Οι δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο περιοδικό «Spiegel», όπου τόνισε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί το αν θα υπάρξουν νεκροί από την κακοκαιρία στον καταυλισμό στη Μόρια, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως η δήλωση περί πιθανότητας νεκρών από την κακοκαιρία αποτελεί «μνημείο ανευθυνότητας» καθώς και πως «δεν έχει συναίσθηση του ρόλου του».

«Με μία δήλωση που αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παραδέχθηκε χθες στο γερμανικό περιοδικό "Spiegel" ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν νεκροί στη Μόρια από την κακοκαιρία. Είναι πια προφανές ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει καμία συναίσθηση του ρόλου του. Όπως άλλωστε και ο πρωθυπουργός, που διατηρεί στη θέση του έναν υπουργό ο οποίος, αντί να κάνει τη δουλειά του, παριστάνει τον σχολιαστή των εικόνων ντροπής στα κέντρα υποδοχής για τις οποίες φέρει ακέραιη την ευθύνη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.