Να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, θα ζητήσει εκ νέου σήμερα Τρίτη η Αξιωματική Αντιπολίτευση καθώς ο καταιγισμός των αποκαλύψεων που αφορούν την πώληση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία μέσω του μεσάζοντα Βασιλείου Παπαδόπουλου συνεχίζονται.

Η Επιτροπή έχει την τακτική συνεδρίαση της. Είχε προηγηθεί η απόρριψη από την κυβέρνηση του αιτήματος της ΝΔ οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς, να καταθέσουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας μαζί με τους εμπλεκόμενους (τον φερόμενο μεσάζοντα έμπορο όπλων, τον ταξίαρχο που συνελήφθη για λίγη ώρα γιατί αντέδρασε στη συμφωνία, τους διπλωμάτες που είχαν ενστάσεις κλπ). Οπότε αναμένεται οι βουλευτές της ΝΔ να ασκήσουν μεγάλη πίεση για να κληθούν σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι δύο υπουργοί.

Το αίτημα στηρίζει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.   Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «το σκάνδαλο Καμμένου, είναι σκάνδαλο Τσίπρα -Καμμένου» μετά την πλήρη κάλυψη που έδωσε ο πρωθυπουργός στον εταίρο του στη Βουλή, πριν από 10 μέρες και συνεχίζει να το κάνει το Μαξίμου. Μέρα με τη μέρα τα αμείλικτα ερωτήματα πληθαίνουν με τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως.

Η Πειραιώς είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους. Κι αν η υπόθεση δεν διερευνηθεί από αυτήν την Βουλή λόγω της άρνησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ο Κυρ.Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή μια δική του κυβέρνηση.  

Το σκάνδαλο της πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού έχει θολώσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και το αφήγημα αυτό ακυρώνεται μπροστά στον εναγκαλισμό με την καρέκλα, όπως επισημαίνουν στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.    

«Εδώ και 5 μέρες, ο κ. Τσίπρας παραμένει σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη την Δευτέρα.  «Από την Κυριακή προκύπτει, ως ενδεχόμενο, πολεμικό υλικό της Ελλάδος να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατών. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις».  

 Απειλεί με αγωγή η Σπυράκη

  Η παραπάνω  δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ έριξε λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στο υπουργείο Αμυνας. Ο Π.Καμμένος παρά το γεγονός ότι δεν έδωσε καμία απάντηση ουσίας για τις καταγγελίες που έκανε η ΝΔ ότι επιχείρησε να πείσει τη Βουλή πως ο Β.Παπαδόπουλος είναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και όχι μεσάζοντας χρησιμοποιώντας «μη γνήσια έγγραφα»  έκανε μια ανάρτηση στο Twitter την οποία η κυρία Σπυράκη θεώρησε προσβλητική. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Αμυνας ανέβασε παλιά φωτογραφία της με τον Ακη Τσοχατζόπουλο και έγραψε:

«Τα χρόνια που έχω την πολιτική ευθύνη του ΥΕΘΑ δεν έχει πουληθεί ούτε σφαίρα πουθενά όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Αν η συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου-Κούλη ψάχνει όπλα στη Συρία να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν από τα μαύρα και τα αρπάζουν διαχρονικά από τον Ελληνικό Λαό.»   Άμεση πήραν η αντίδραση της.

«Οι νέες χυδαιότητες του Π.Καμμένου δεν θα μείνουν αυτή τη φορά αναπάντητες, ακόμη κι αν ισχυριστεί ότι τις έγραψε κάποιος συγγενής του» ανέφερε σε δήλωση της η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Προειδοποίησε τον υπουργό Άμυνας ότι σήμερα το πρωί στο γραφείο του θα τον υποδεχθεί ένα εξώδικο και αν δεν ανακαλέσει αμέσως ζητώντας δημοσίως συγγνώμη, η επόμενη συνάντησή τους θα είναι στα αστικά δικαστήρια στα οποία «έχει συνηθίσει πλέον να πληρώνει αγωγές».