Απόλυτη ψυχρότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και ΕΥΠ με φόντο την υπόθεση Παπαδόπουλου, η οποία, απ' ό,τι φάνηκε, είχε προεκτάσεις μέχρι και τη... Ράκα, όπου ανακαλύφθηκαν ίχνη... οπλισμών που φέρουν τη νοητή υπογραφή του προσώπου των ημερών στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στο παρασκήνιο εκτυλίσσεται μια διελκυστίνδα ισορροπιών μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών σχετικά με τον βαθμό της γνώσης επί του θέματος που θα έπρεπε να έχει η καθεμιά εξ αυτών.

Παρά το γεγονός ότι στην επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών προς το υπουργείο Οικονομικών ζητούντο πληροφορίες από την ΕΥΠ για το επιχειρηματικό ποιόν του κ. Παπαδόπουλου (όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Παραπολιτικά»), όπως απεκαλύφθη αργότερα, η Υπηρεσία ουδέποτε ενημερώθηκε για την υπόθεση, καθώς η επίμαχη επιστολή ουδέποτε κοινοποιήθηκε στην Κατεχάκη.

Το γεγονός αυτό γεννά το εύλογο ερώτημα πώς ένας έμπειρος υπουργός όπως ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος, όπως απεδείχθη από έγγραφα, είχε απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα για τα γεγονότα, δεν ενημέρωσε την ηγεσία της ΕΥΠ και προσωπικά τον κ. Ρουμπάτη γι' αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, αφήνοντάς τον στο σκοτάδι.