Παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε σήμερα το 7ο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και το ξενοδοχείο Porto Palace, ο οποίος μάλιστα έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από βουλευτές, στελέχη και υποστηρικτές της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης ως το μεγαλύτερο και το πιο επιτυχημένο. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι νέος πατριωτισμός είναι ο πατριωτισμός της αλήθειας και της ευθύνης, απέναντι στους πατριδοκάπηλους και τους λαϊκιστές.

Έκανε ειδική αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, για τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ως μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τους πλειστηριασμούς, με επιλογή της κυβέρνησης να μη βγάζει πρώτα σε πλειστηριασμό τα ακίνητα των πιο πλουσίων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο «σκάνδαλο» Καμμένου και τη συγκάλυψη που όπως είπε επιδιώκει η κυβέρνηση.

«Αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους. Γι' αυτό δεσμεύομαι προσωπικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε την αταλάντευτη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε., όμως, όπως σημείωσε, πρέπει να επιταχυνθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση και η Ελλάδα πρέπει να θέλει, αλλα και να μπορεί να συμμετέχει σ' αυτή.

Η Ελλάδα είναι εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης και οφείλει να προστατεύει τα σύνορά της αποτελεσματικότατα, για να μη βιώνουμε τους επιπλέον ελέγχους στα αεροδρόμια χωρών του χώρου Σένγκεν, σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος ενόψει της ενιαίας αγοράς ενέργειας, με έμφαση στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

«Ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη είναι το σύνθημά μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί τον ρόλο της ως περιφερειακής δύναμης στα Βαλκάνια, ενώ για την πολιτική έναντι στην Τουρκία εξήγησε ότι επιδιώκονται καλές σχέσεις, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, ενώ χαιρέτισε την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

 

Δείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τελευταίο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας:


 

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με ομιλίες τους οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζιδάκης.

Το 7ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Για έναν νέο πατριωτισμό» περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες.

Διαβάστε ακόμα:

Γεωργιάδης: «Δεν θα μας τη γλιτώσει ο Πάνος Καμμενος»

Χατζηδάκης: «Η θέση της Ελλάδας είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης»


Εντυπωσιακή η παρουσία της Όλγας Κεφαλογιάννη στο προσυνέδριο της ΝΔ (pics)

Η εκρηκτική Ράπτη τράβηξε όλα τα βλέμματα στο προσυνέδριο της ΝΔ