Την κατάργηση του νόμου για την απλή αναλογική υποσχέθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα. Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως η κατάργηση της απλής αναλογικής θα γίνει μόλις η ΝΔ αναλάβει την εξουσία της χώρας, τονίζοντας πως η εφαρμογή της θα φέρει ισορροπία στην αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Μανουσακάκης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «διπλό λάθος της κυβέρνησης μετά την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές να υιοθετεί την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μόνο σε μπάχαλο, χάος, συναλλαγές και οπισθοδρόμηση μπορεί να οδηγήσει τους δήμους».  

Πρόσθεσε, δε, ότι «είναι λάθος και του ίδιου του πρωθυπουργού, που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα φύγει». Τέλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι κακό να κάνει κάποιος λάθος, κύριε υπουργέ. Είναι κακό να επιμένει δογματικά στα λάθη του».