Μόλις δύο έγγραφα παρόλο που παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά, έδειξε στους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης ο Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κλήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα για τα οποία μίλησε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι τους έδειξαν μόνο δύο έγγραφα που δεν δίνουν απαντήσεις, αλλά και πως πέρασαν από μία τυπολατρική διαδικασία, καθώς υποχρεώθηκαν να υπογράψουν μέχρι και πρωτόκολλο ανάγνωσης.

Κουμουτσάκος: Τα ερωτήματα όχι μόνον παραμένουν αλλά αυξάνονται και ενισχύονται

Εξερχόμενος από το υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι δόθηκε πρόσβαση μόνο σε δύο τηλεγραφήματα ενώ ο «αμήχανος κύριος Κατρούγκαλος είπε ότι είναι πολλά».

Όσο για το αν δίνονται απαντήσεις από τα δύο έγγραφα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι «τα ερωτήματα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης όχι μόνον παραμένουν αλλά αυξάνονται και ενισχύονται». «Ζήτησα να πληροφορηθώ τον αριθμό των σχετικών με την υπόθεση αυτή, εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων, όπως προκύπτει από το πρωτόκολλο. Δεν πήρα απάντηση.

Ο αμήχανος κύριος Κατρούγκαλος μου είπε απλώς ότι είναι πολλά. Μου δόθηκε πρόσβαση μόνον σε δύο τηλεγραφήματα τα οποία διάβασα και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα ερωτήματα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης όχι μόνον παραμένουν αλλά αυξάνονται και ενισχύονται. Θα ενημερώσω αναλυτικά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο έλεγχος θα συνεχισθεί. Δεν σταματάμε εδώ» αναφέρει ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Λοβέρδος: Υπάρχει διαστροφή - Καλύπτει την υπόθεση ο Τσίπρας

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε κι αυτός ότι τα δύο έγγραφα δεν περιείχαν καμία πληροφορία για την υπόθεση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ανδρεάς Λοβέρδος σημείωσε «διαβάσαμε διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία είχαν όντως κάποια πληροφορία. Δύο έγγραφα από τα τρία που επικαλέστηκε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός είδαμε, αλλά υπάρχει πληθώρα τέτοιων εγγράφων. Δεν υπάρχει ψέμα αλλά διαστροφή της ερμηνείας από την πλευρά του Πρωθυπουργό ο οποίος επιχείρησε να καλύψει αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Οι Άραβες ήθελαν διακρατική συμφωνία και εμείς τους δίναμε μεσάζοντες. Οι άραβες ήθελαν για αυτούς τα όπλα κι εμείς τους δίναμε μεσάζοντες να τα πάνε όπου αυτοί ήθελαν. Η διαδικασία ήταν άκρως εξευτελιστική. Τα Υπουργεία δεν τους ανήκουν».