Την «υποστήριξη των ΗΠΑ για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» που τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, αλλά και πως η «διμερής σχέση των δύο λαών ήταν πάντα ισχυρή», επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

«Πιστεύω πως μία από τις μορφές βοήθειας που παρείχε ο πρόεδρος Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα ήταν να στείλει ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά την υποστήριξη των ΗΠΑ για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί και ένα μήνυμα συνεχούς δέσμευσης των ΗΠΑ», είπε για τη στάση του προέδρου των ΗΠΑ προς τη χώρα μας.

«Η διμερής σχέση μας ήταν πάντα ισχυρή, αλλά σήμερα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες. Νομίζω ότι επωφελούμαστε από την πολλή σκληρή δουλειά που έχει γίνει και από τις δύο κυβερνήσεις, την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα και τους Έλληνες στη διάρκεια μιας δύσκολης οικονομικής περιόδου αλλά και τη σαφή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εργαστεί για την ανάπτυξη της διμερούς σχέσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε μάλιστα πως οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν έχουν τελειώσει, καθώς υπάρχει στενή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας είναι απόλυτα ασφαλής και θα πρέπει να την επισκέπτονται άφοβα οι τουρίστες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή», κατέληξε.