Νέο γύρο αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής πυροδότησε η περιβόητη υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρέθηκαν τα διαβαθμισμένα έγγραφα για τον ρόλο του Τζον Σφακιανάκη που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύμβαση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Όπως κατήγγειλαν σήμερα στη Βουλή τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος δεν κατάφεραν να διαβάσουν τα απόρρητα έγγραφα που βρίσκονται στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρά τα όσα είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Να σημειωθει ότι και οι δύο έλαβαν νέα εξουσιοδότηση από την κυρία Γεννηματά και τον Κ. Μητσοτάκη, ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου να επισκεφτούν το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Χθες ζήτησα από τον κ. Κοτζιά να ενημερωθώ ως εκπρόσωπος του επικεφαλής του κόμματός για τα έγγραφα που ο πρωθυπουργός κατέστησε διαθέσιμα. Έστειλα επιστολή και εισέπραξα κριτική από τον κ. Κοτζιά που είπε ότι αυτά είναι τερτίπια επικοινωνιακά. Καταθέσαμε ήδη και είναι στο υπουργείο εξωτερικών εξουσιοδότηση του κ. Μητσοτάκη που με εξουσιοδοτεί πλήρως και εγγράφως να λάβω γνώση του συνόλου των εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε ότι αν αρνηθεί εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών τότε «θα υπάρχει προσπάθεια φίμωσης, συσκότισης και μεθόδευσης για να μην έρθει τίποτα σε γνώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

«Έχει πλέον την ευκαιρία να αλλάξει άποψη αλλιώς θα πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης, συσκότισης, και μεθόδευσης, ώστε ουσιαστικά τίποτα να μην έρθει σε γνώση αντιπολίτευσης», σχολίασε ο μεν κ. Κουμουτσάκος και ο κ. Λοβέρδος ανέφερε αιχμηρά: «εκεί καταντήσαμε…», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Υπουργό Εξωτερικών για ιταμή συμπεριφορά και επιστρέφοντάς του τους βαρείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε στη χθεσινή του ανακοίνωση.