Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έριξε για ακόμη μια φορά τα βέλη του προς την κυβέρνηση του Σύριζα

Με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  έκανε λόγω πως σε «Σε καπιταλιστικό Καθεστώς οι Πλειστηριασμοί είναι όχι μόνον αναπόφευκτοι αλλά και αναγκαίοι. Δεν γίνεται να δουλέψει το Τραπεζικό σύστημα αν δεν εξασφαλίζεται ότι όποιος λαμβάνει ένα δάνειο ή δημιουργεί ένα χρέος, ότι δεν θα έχει και ευθύνες. Αν αυτό δεν υπάρχει, καταρρέει η Τραπεζική Πίστη, δηλ όλο το σύστημα.»

--

Παράλληλα διευκρίνησε πως το παραπάνω ισχύει υπό κανονικές συνθήκες, και αυτό διότι «όταν διανύεις τον 8ο χρόνο της Κρίσης, τότε όλοι οι κανόνες του Καπιταλισμού βρίσκονται υπό την αίρεση της στιγμής. Γί´αυτο και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβανόμενη την πραγματικότητα είχε ψηφίσει τις προστασίες από τους Πλειστηριασμούς Πρώτης Κατοικίας. Προστασίες που κατήργησε η Πρώτη Φορά Αριστερά για να μήν ξεχνιόμαστε.» 

Υπό αυτό το πρίσμα προχώρησε στην εκ νέου διατύπωση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τους πλειστηριασμούς. Η συγκεκριμένη πρόταση εδώ και καιρό εμπεριέχει την εξής ειδοποιό διαφορά σε σχέση με ότι συμβαίνει σήμερα. Οι τράπεζες, οι οποίες ανακεφαλαιοποίηθηκαν για να αντέξουν τις ζημιές και άρα θα χάσουν μέρος σημαντικό των δανείων που έδωσαν (βάση των όσων έχει ψηφίσει η κυβέρνηση), θα έπρεπε πριν πουλήσουν το δάνειο σε ένα fund, να δώσουν το δικαίωμα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, να  αγοράσει ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης το δάνειο  στην τιμή που θα το αγοράσει και το ίδιο το fund.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη