Μας χωρίζει περίπου ένας μήνας από το ενδέκατο τακτικό εθνικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, της 16ης-17ης Δεκεμβρίου 2017. Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις δεσμεύσεις της για το «άνοιγμα» του κόμματός μας σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες μέσω των προσυνεδρίων, μίλησε και εξακολουθεί και μιλάει άμεσα και αποτελεσματικά με όλους τους πολίτες.

Ένα βήμα λόγου και διαλόγου ανοίχθηκε προς όλες τις κοινωνικές ομάδες κατά τη διάρκεια των έως τώρα πραγματοποιηθέντων προσυνεδρίων: στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους νέους, σε αυτούς που έχουν ανάγκη τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας, στους επιχειρηματίες και στους αγρότες. 

Γίναμε όλοι γνώστες και κοινωνοί μιας ανοιχτής, προσυνεδριακής διαδικασίας, με πολλές καινοτομίες και με διευρυμένη συμμετοχή των πολιτών. Μέσα από μια σειρά προσυνεδρίων, των οποίων βασικό «συστατικό» ήταν ο ανοιχτός διάλογος και η συζήτηση, εξειδικεύτηκαν οι θέσεις της παράταξής μας, προκειμένου αυτές να φτάσουν σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Νέοι άνθρωποι εξέθεσαν τις απόψεις τους, νέες ιδέες προωθήθηκαν, μέσω μιας διαδραστικής διαδικασίας που υπερέβη τα στενά και κλειστά κομματικά τείχη, με απώτερο σκοπό πάντα την ενίσχυσή της παράταξής μας και την επίτευξη της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η συστράτευση όλων μας σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί από την εξουσία η πιο επικίνδυνη και πιο καταστροφική κυβέρνηση που έχει ηγηθεί της χώρας από τη μεταπολίτευση και εξής.

Σήμερα είναι υποχρέωσή μας, όλοι οι νεοδημοκράτες και οι νεοδημοκράτισσες, να δώσουμε στην Ελλάδα το οξυγόνο που τόσο πολύ έχει ανάγκη: οξυγόνο για την Ελλάδα, για την κοινωνία, για τη νέα γενιά, για την πολιτική. Σήμερα είναι υποχρέωσή μας να συστρατευθούμε στο πλευρό του αρχηγού της παράταξής μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη!

Επόμενο μεγάλο ραντεβού, λοιπόν, στην Αθήνα, 16 και 17 Δεκεμβρίου, στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου όλοι μαζί να κατορθώσουμε ώστε η Νέα Δημοκρατία να είναι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος πρωθυπουργός.