Λίγη ώρα πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Καμμένου ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε κάποια ερωτήματα μέσω Τwitter τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης.

Aρχικά Ο κ. Αυγενάκης θέτει το θεμελιώδες ερώτημα «Γιατί σε διακρατική συμφωνία Κυβέρνησης προς Κυβέρνηση, υπάρχει μεσάζων; Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος; Και ποια είναι η σχέση του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο;»

--

Συνεχίζοντας ο κ.Αυγενάκης αναρωτιέται «Σε ποιες αγοραπωλησίες όπλων έχει εμπλακεί ο κ. Παπαδόπουλος; Η συμφωνία που έφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή μιλάει για 300.000 βλήματα. Οι Σαουδάραβες φαίνεται να ενδιαφέρονται μόνο για 100.000. Τι θα απογίνονταν τα 200.000 βλήματα που περισσεύουν;»,

και «Τι ακριβώς έχει γίνει με τα 66 εκατ. ευρώ τα οποία θα έπρεπε να έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία και αυτήν την ώρα αυτό δεν έχει συμβεί; Τι άραγε έχουν να κρύψουν σε μια διακρατική συμφωνία, την οποία έχει εγκρίνει η Βουλή χωρίς μεσάζοντες;»

Είναι προφανές ότι ιστορία με την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία και τα δεκάδες έγγραφα που έχουν διαρρεύσει γύρω απ’ αυτό το θέμα δεν έχουν μόνο προσθέσει βέλη στην αντιπολιτευτική φαρέτρα της Νέας Δημοκρατίας αλλά έχουν προκαλέσει και σοβαρό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα καθώς πια οι διαφωνίες έχουν γίνει δημόσιες με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτές των κύριων Φίλη ,Σκουρλέτη Ξυδάκη και Κυρίτση.

Τέλος ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει τα βέλη του και προς τον κ.Τσίπρα λέγοντας πως « Ο κ. Τσίπρας έχει την απόλυτη ευθύνη για τις πράξεις ή τις παραλήψεις των Υπουργών του, και φυσικά (του επιρρεπή στα σκάνδαλα) κ. Καμμένου. Η υπόθεση που θα συζητήσουμε αποτελεί μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ και πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό.»