Σε μετωπική αντιπαράθεση αναμένεται να εξελιχθεί η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.
Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να δώσει το «παρών» και να παράσχει κάλυψη στον κυβερνητικό του εταίρο ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης καθώς, από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για να στριμώξει στα σχοινιά τον Πρωθυπουργό. Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί – και όσοι άλλοι επιλέξουν να τοποθετηθούν – έχουν τη δυνατότητα μίας και μόνον παρέμβασης, διάρκειας 10 λεπτών, όλα δείχνουν πως η συζήτηση θα μετεξελιχθεί σε μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη.


Δύο είναι τα κεντρικά ερωτήματα, που θα τεθούν στην αυριανή συζήτηση: πρώτον, γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να πωλήσει πολεμικό υλικό στη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει εμπλεκεί σε γενοκτονία στην Υεμένη και γενικά εξελίσσεται σε μία νέα απειλή αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή και δεύτερον, γιατί μεθοδεύτηκε έτσι η πώληση και εμφανίστηκε μεσάζοντας (ο καταδικασμένος για λαθρεμπορία Βασίλης Παπαδόπουλος) σε μία διακρατική συμφωνία – στοιχείο που εγείρει υποψίες για σκανδαλώδεις διαδικασίες, αφού στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος ενώ εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας, στην πραγματικότητα δεν ήταν έτσι!

Στο μεταξύ σε μια ιδιότυπη αναταρσία έχουν επιδοθεί ο Νίκος Φίλης και η ομάδα των 53 με την συνδρομή των Σκουρλέτη, Κυρίτση και Ξυδάκη. Ανεξάρτητα από τα κίνητρα και τα κίνητρα γεγονός είναι ότι φέρνουν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό και προκαλούν εσωκομματικές αναταράξεις.