Με την έναρξη των εργασιών του 6ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα με θέμα «Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων» παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που σχεδίασε η ομάδα Προγράμματος του κόμματος.

Στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 14.648 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους.



Με βάση τις απαντήσεις τους:

▪ Μόλις 1 στους 10 πολίτες εκφράζει ικανοποίηση από την επαφή του με το Δημόσιο.
▪ Θεωρούν τη γραφειοκρατία και την έλλειψη ηλεκτρονικών υπηρεσιών ως τα βασικά προβλήματα στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.
▪ Προτάσσουν τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών και τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου.
▪ Συμφωνούν με την άποψη ότι αρκετές δραστηριότητες που σήμερα εκτελεί η δημόσια διοίκηση, μπορεί να γίνονται αποτελεσματικότερα και φθηνότερα από τον ιδιωτικό τομέα.
▪ Αναδεικνύουν τους πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες στους οποίους οφείλονται οι καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης.
▪ Πιστεύουν ότι οι άδειες των κρατουμένων πρέπει να χορηγούνται υπό προϋποθέσεις ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος που έχουν διαπράξει.
▪ Εκφράζουν σθεναρά την άποψη ότι η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας αποτελεί προϋπόθεση πραγματικής ελευθερίας.

Υπενθυμίζεται, ότι το ερωτηματολόγιο δεν αποτελεί επιστημονική δημοσκόπηση.

Για άλλη μια φορά, ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων, αναδεικνύει το θερμό ενδιαφέρον των πολιτών για τα ζητήματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του 6ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.