Η Νέα Δημοκρατία μέσα από μια ανοιχτή και μαζική προσυνεδριακή διαδικασία -που έως τώρα εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία- οδεύει προς το 11ο Τακτικό Συνέδριό της. Το συνέδριο αυτό διεξάγεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και για τον ελληνικό λαό. Μια περίοδο που, παρά τη διαρκή λιτότητα και την αφαίμαξη του ελληνικού λαού, η χώρα βρίσκεται αγκυλωμένη στα δίχτυα του ιδεολογικού σκοταδισμού του ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνεύει να μετατραπεί σε χώρα-παρία της Ευρώπης.  

Για τον λόγο αυτό, χρέος όλων μας είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τόσο των στελεχών μας όσο και του ελληνικού λαού που ελπίζουν σε εμάς, αλλά και σε ένα καλύτερο μέλλον.  

Στο πλαίσιο αυτό, πρώτιστο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η μετουσίωση των απόψεων και προτάσεων των στελεχών και φίλων της παράταξης σε θέσεις και αρχές του κόμματος και ταυτόχρονα η διαμόρφωση και επικύρωση, μέσα από την πλατιά λαϊκή μας βάση, των κεντρικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματός μας. Το στοίχημα για τα ιστορικά αλλά και τα νέα στελέχη της παράταξής μας είναι να μη μείνουμε στα διαδικαστικά, αλλά να εστιάσουμε στην ουσία της πολιτικής.

Οι πολίτες δεν χρειάζονται να δουν ένα ακόμη πολιτικό πανηγυράκι ζυμώσεων και μηχανισμών και μια ακόμη ανούσια φιέστα εντυπώσεων. Με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στην ιστορική μας διαδρομή, είναι απαραίτητο να επαναπροσδιορίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα, να αποφασίσουμε τι κόμμα θέλουμε να γίνει η Νέα Δημοκρατία, καθώς και το πώς θα πορευτούμε στο μέλλον. Πρέπει να αιτιολογήσουμε γιατί πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα και να παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα εξέλθει η χώρα από την κρίση.

Οι προτάσεις μας δεν πρέπει να είναι εστιασμένες στα οικονομικά μεγέθη και τα νούμερα, αλλά μόνο στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μοναδικό ζητούμενο της πολιτικής μας πρέπει να είναι η επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας και η εξασφάλιση της ευημερίας τους.  

Έχοντας πίστη στον αρχηγό της παράταξης, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στις δυνατότητες των άξιων στελεχών μας, είμαι βέβαιος ότι για ακόμη μια φορά η ιστορική παράταξή μας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία, με σύμμαχό της τον ελληνικό λαό, θα πάει την Ελλάδα και πάλι μπροστά και θα κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη.  

* Τέως προέδρου της ΝΔ και βουλευτή Λασιθίου