Ορόσημο για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα στη χώρα αποτελεί η διεξαγωγή του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός. Με τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη διεξαγωγή του θα δώσει ελπίδα και όραμα στους δοκιμαζόμενους από τη διαρκή και μεγάλη κρίση πολίτες, με σκοπό να οδηγηθεί η χώρα με σιγουριά σε μια πορεία ανάπτυξης με νέες θέσεις εργασίας για τους χιλιάδες ανέργους.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί στο ακέραιο τη δέσμευσή του για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος εντός του τρέχοντος έτους, εξειδικεύοντάς το ανά τομέα και με πληρότητα, σε συνέχεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου το είχε παρουσιάσει σε γενικές γραμμές προς όλες τις παραγωγικές τάξεις της χώρας.  

Η πορεία προς το τελικό συνέδριο περνάει μέσα από μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα στην ιστορία των κομμάτων διαδικασία επτά προσυνεδρίων που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές ανά την επικράτεια και το καθένα ξεχωριστά πραγματεύεται θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια του πολίτη, τους αγρότες, την εργασία, την οικονομία, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, όλη την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα της χώρας.  

Στα προσυνέδρια της ΝΔ, που είναι ανοιχτά σε όλους τους πολίτες, χωρίς κομματικές ταμπέλες, μετέχουν άνθρωποι όλων των παραγωγικών τάξεων, π.χ. εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιχειρηματίες, αγρότες, πανεπιστημιακοί.  

Με πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό τρόπο (φυσική παρουσία στον χώρο αλλά και παράλληλη χρήση νέων τεχνολογιών όπως livestreaming μετάδοση) και με σεβασμό στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που παράλληλα αποτελούν βασικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας, καταθέτουν οι πολίτες τις απόψεις τους και τις ιδέες τους απαντώντας σε ερωτηματολόγιο που θέτει ερωτήματα πολιτικής σχετικά με το θέμα του κάθε προσυνεδρίου.  

Η διεξαγωγή του συνεδρίου πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι γίνεται σε μια κρίσιμη αλλά και παράλληλα χρήσιμη χρονική στιγμή. Κρίσιμη γιατί η χώρα έχει κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που βιώνει η χώρα και η οποία λειτουργεί με γνώμονα την επικοινωνία και την προπαγάνδα εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Αφετέρου χρήσιμη καθώς η κοινωνία προσβλέπει με έντονο το ενδιαφέρον στη ΝΔ, αλλά πολύ περισσότερο ελπίζει ότι ως αυριανή κυβέρνηση θα κατορθώσει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει συνεπεία της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.  

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, τόσο με τη διεξαγωγή των προσυνεδρίων όσο και με την πραγματοποίηση του συνεδρίου της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου προβαίνει σε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, έτσι ώστε πολύ σύντομα με την ανάληψη της εξουσίας ταχύτατα να εφαρμόσει το επεξεργασμένο, με τη συμμετοχή της κοινωνίας, πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας.

Ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο με όραμα αλήθειας που θέτει ως στόχο την εκκίνηση και τόνωση της οικονομίας, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, με πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, τις επενδύσεις και όλα τα εργαλεία που θα οδηγήσουν με σιγουριά στην πρόοδο της χώρας.

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.