Οι δύο υποψήφιοι είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν ξεχωριστά τις πληγείσες περιοχές, αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί, με πρωτοβουλία του κ. Ανδρουλάκη, συμφώνησαν να πάνε μαζί.

«Θέλω να εκφράσω για άλλη μια φορά την οδύνη μου για το χαμό των ανθρώπων και τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες« δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρότεινε να αξιοποιηθεί το πλεόνασμα για την ενίσχυση όσων έχουν υποστεί καταστροφές.

«Είναι αδιανόητο να δεχόμαστε μοιρολατρικά αυτές τις καταστάσεις. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν και να αναληφθούν» προσέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης έφρασε την οδύνη του για τα θύματα αυτής της απίστευτης τραγωδίας και συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θανόντων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταθέσει ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τα κοινοτικά κονδύλια που υπάρχουν διαθέσιμα για φυσικές καταστροφές. Η απάντηση ήταν ότι υπάρχουν σχετικά προγράμματα που μπορούν να απορροφηθούν.

Το πρωί ο ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ επισκέφθηκε την περιφέρεια Δυτικής Αττικής και τις πληγείσες περιοχές και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Γ. Βασιλείου και τον δήμαρχο Νέας Περάμου, Γρ. Σταμούλη.

Ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δυνάμεων που συνδράμουν τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών καθώς και για την έκταση των καταστροφών και τον αριθμό των θυμάτων και αγνοούμενων.

Στον τομέα της αποκατάστασης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έχει καταθέσει ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τα κοινοτικά κονδύλια που υπάρχουν διαθέσιμα για φυσικές καταστροφές. Η απάντηση ήταν ότι υπάρχουν σχετικά προγράμματα που μπορούν να απορροφηθούν.

Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης: «Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την αποκατάσταση ζημιών σε πληγέντες, κονδύλια που ωστόσο έχουν «παγώσει» για πολύ καιρό.