Η πορεία προς το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μια πορεία συνηθισμένη, από αυτές, δηλαδή, που έχει καταγράψει η πολιτική ιστορία της Μεταπολίτευσης στη χώρα μας.

Τούτο, γιατί κάθε συνέδριο της παράταξής μας, είτε αφορούσε την επεξεργασία του ιδεολογικού της στίγματος, είτε τον προγραμματικό της άξονα, είτε, ακόμη, την εκλογή νέου προέδρου, σηματοδοτούσε, εξ ορισμού, μια νέα σελίδα για το μέλλον της.

Το 11o Συνέδριο της ΝΔ όμως, έρχεται να σηματοδοτήσει το μέλλον της ίδιας της χώρας.

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά, που έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση, σε μια γιορτή της συμμετοχικής δημοκρατίας, πέρα από κομματικά καλούπια και παλαιοκομματικές πρακτικές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, για την υπογραφή μιας Συμφωνίας Αλήθειας.

Μετά από οχτώ δύσκολα μνημονιακά χρόνια, η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την πρωτοφανή οικονομική, αλλά πρωτίστως πολιτική και κοινωνική κρίση, το οποίο θα προσδιορίζει με σαφήνεια την επόμενη μέρα, στηριγμένη στις δυνάμεις των Ελλήνων.

Τούτο δύναται να συμβεί μόνο αν αναγνωρίσουμε τα δικά μας λάθη και αδυναμίες, αν καθίσουμε όλοι μαζί, απέναντι και δίπλα, απομονώνοντας πρακτικές προηγούμενων ετών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Αυτό ήταν που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την Συμφωνία Αλήθειας.

Μεγάλο μέρος του επιστημονικού και παραγωγικού δυναμικού της χώρας, ενεργοποιήθηκε, ενστερνιζόμενο ουσιαστικά αυτή τη συμφωνία.

Τα προσυνέδρια της ΝΔ απέκτησαν ουσιαστικό περιεχόμενο, μέσω διαδικασιών πρωτόγνωρων, όχι μόνο για την παράταξή μας, μα για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, το οποίο ψάχνει ακόμη τρόπους αναγέννησής του.

Ιδέες και προτάσεις κατατέθηκαν σε όλη την επικράτεια από ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα αλλά και θεωρητικούς, που με μεγάλη εξειδίκευση έχουν μελετήσει την πραγματικότητα πολλών ευρωπαϊκών κρατών.

Στόχος, να δομηθεί το δικό μας σχέδιο, το οποίο, ως αυριανή κυβέρνηση, θα υλοποιήσουμε, δίνοντας αναπτυξιακή ανάσα και προοπτική σε όλους τους Έλληνες.

Στους Έλληνες, που δεν ονειρεύονται μια χώρα επιδομάτων αλλά μια χώρα εργασίας, παραγωγής και προκοπής, που θα επουλώσει τα τραύματα από τη διαρραγή του κοινωνικού ιστού και θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Στους Έλληνες που τους αξίζουν καλύτερα.

Το 11ο Συνέδριο της ΝΔ θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας πορείας.

Σ’ αυτό θα επικυρωθούν οι κεντρικοί άξονες των προγραμματικών μας θέσεων και προτάσεων. Προτάσεων, λεπτομερών και κοστολογημένων, με μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, που ακολούθως θα κατατεθούν προς έγκριση από τον ελληνικό λαό.

Καλώ όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, καταθέτοντας τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Καλώ όλους τους πολίτες να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.

*Ο κ. Χρήστος Κέλλας είναι αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας.