Με δήλωση του στο parapolitika.gr, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αφού εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, τονίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού διαχρονικά ζητά από το κράτος την αύξηση των κονδυλίων που προορίζονται για την πολιτική προστασία των Δήμων, ένα αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει εισακουστεί, όπως ο ίδιος αναφέρει.

"Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που θρηνούμε θύματα από φυσικές καταστροφές",καταλήγει ο κ. Πατούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί σε ετοιμότητα η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, ενώ έχουν μεταβεί επιτόπου στις πληγείσες περιοχές τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης και Β. Σιώμος προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για τις εξελίξεις και να συμβάλλουν στην παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας όπου απαιτείται.

Ο Γιώργος Πατούλης ως δήμαρχος Αμαρουσίου έχει αποστείλει στην περιοχή όχημα πολλαπλών χρήσεων με μονάδα άντλησης υδάτων, ενώ έχει μεταβεί επί τόπου και κλιμάκιο της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Αντίστοιχη υλικοτεχνική βοήθεια έχει αποσταλεί και από τον ΣΠΑΠ.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Γιώργου Πατούλη:

"Η κατάσταση στη Δυτική Αττική δυστυχώς είναι δραματική. Θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Από το πρωί βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν προκειμένου να ενημερωθώ για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση αλλά και για τις ανάγκες που έχουν προκύψει έτσι ώστε να συνδράμουμε στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων, με όσα μέσα διαθέτουμε. Από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί σε ετοιμότητα η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, ενώ έχουν μεταβεί επιτόπου στις πληγείσες περιοχές μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για τις εξελίξεις και να συμβάλλουν στην παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας όπου απαιτείται. Σε λίγο θα μεταβώ και εγώ στις πληγείσες περιοχές μαζί με κλιμάκιο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, για να ενημερωθώ για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ως Δήμος Αμαρουσίου έχουμε στείλει όχημα πολλαπλών χρήσεων με μονάδα άντλησης υδάτων, ενώ έχει μεταβεί επί τόπου και κλιμάκιο της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Αντίστοιχη υλικοτεχνική βοήθεια έχει αποσταλεί και από τον ΣΠΑΠ. Απευθύνω και από το μέσο σας έκκληση στους όμορους Δήμους καθώς και σε όλους τους Δήμους της Αττικής να συνδράμουν με όσα μέσα διαθέτουν για την ταχύτερη αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την βιβλική καταστροφή. Παράλληλα απευθύνω έκκληση και προς τη ΔΕΗ αλλά και τον ΟΤΕ για ταχύτερη αποκατάσταση των δικτύων τους στις περιοχές που επλήγησαν.

Με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανεβεί δραματικά, προφανώς και δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών. Ωστόσο θέλω να υπενθυμίσω πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’βαθμού διαχρονικά ζητά από το κράτος την αύξηση των κονδυλίων που προορίζονται για την πολιτική προστασία των Δήμων, ένα αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει εισακουστεί. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που θρηνούμε θύματα από φυσικές καταστροφές."