Φταίει η … κλιματική αλλαγή για την τραγωδία στην Μάνδρα, δηλώνει η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη. Την δήλωση έκανε μάλιστα μέσα στην Βουλή, προκαλώντας την αντίδραση του ΚΚΕ, αλλά και την οργή του κόσμου.    

“Επίθεση” στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΚΚΕ για την τραγωδία στην Δυτική Αττική και τις σκηνές βιβλικής καταστροφής από την έντονη κακοκαιρία. Ο “καυγάς” ξεκίνησε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όταν η πρόεδρος Χαρά Καφαντάρη εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της νεροποντής.

Η κ. Καφαντάρη κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία και προεδρεύει, έκανε αναφορά στους νεκρούς στην Μάνδρα, λέγοντας «δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε 8 θύματα(σ.σ μέχρι εκείνη τη στιγμή) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήρια μας και την βαθιά μας θλίψη.

Ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να δράσει ώστε να μην πάρει άλλες διαστάσεις η καταστροφή. Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι η συνέπεια της κλιματικής αλλαγής η κυβέρνηση θα πρέπει να την αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία να δούμε την κλιματική αλλαγή καθώς αυτή την περίοδο διεξάγεται και η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Βόνη» Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Χρήστου Κατσώτη.  

“Εξοργίζετε τον κόσμο όταν λέτε ότι για αυτή η την τραγωδία φταίει η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η πολιτική σας και οι ευθύνες σας είναι οι εγκληματικές . Το ότι αντιπλημμυρικά έργα δεν υπήρχαν στην περιοχή, αυτά δεν είναι στις αιτίες; Εξοργίζετε τον κόσμο…»  

Η κ. Καφαντάρη, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως η πρόσθεσή της ήταν σε μια τέτοια ημέρα η επιτροπή να εκφράσει τα συλλυπητήρια της για τα θύματα και να συμπαρασταθεί τους πληγέντες και όχι να γίνει η αναφορά αυτή αιτία για μια νέα πολιτική αντιπαράθεση.