Οι αιχμές του Νίκου Ανδρουλάκη κατά της Φώφης Γεννηματά περί οικογενειοκρατίας αλλά και η σκληρή απάντηση της Φώφης δυναμιτίζουν την προεκλογική ατμόσφαιρα στην κεντροαριστερά λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών.  

Η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» σε σημερινό της δημοσίευμα, που υπογράφει η Αγγελική Κ. Καραγεώργου, επισημαίνει πως τα «χτυπήματα» στο προεκλογικό ρινγκ μεταξύ των δύο υποψηφίων έχουν ως φόντο και το ζήτημα της διεξαγωγής ή όχι των εκλογών της δεύτερης Κυριακής.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε χθες ότι ο ίδιος δέχτηκε πιέσεις ώστε να μη διεξαχθεί δεύτερος γύρος, ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά επισημαίνουν πάντως πως ούτε από την ίδια ούτε από το επιτελείο της ή το ΠΑΣΟΚ υπήρξε καμία πίεση. Ακόμη και η μεταξύ τους επικοινωνία έγινε μια μέρα μετά. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πλευρά του ευρωβουλευτή. Παραμένει λοιπόν, ασαφές σε ποιους απευθύνεται…». Πάντως, να σημειωθεί ότι από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να υπάρξουν διχαστικές καταστάσεις ή φυγόκεντρες τάσεις.