Με δήλωσή του στο parapolitika.gr ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της ΝΔ και αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, ανοίγει τον προσυνεδριακό διάλογο στο parapolitika.gr και αναφέρεται στους στόχους που έχουν τεθεί αλλά και για τις καινοτομίες της διοργάνωσης.

«Αποφασίσαμε να ξεφύγουμε από τις προκάτ διαδικασίες για να κάνουμε κάτι διαφορετικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης συμπληρώνοντας ότι «επενδύουμε στη δημιουργική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, ανοιγόμαστε στους Έλληνες πολίτες και θέλουμε, παίρνοντας ερεθίσματα από τους ίδιους να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι η βάση για μια ευρωπαϊκή, αποτελεσματική διακυβέρνηση της Ελλάδας».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση:

Όλα τα ελληνικά κόμματα έχουν κάνει μέχρι τώρα συνέδρια. Ενδιαφέροντα και λιγότερο ενδιαφέροντα. Το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία.

Όμως ας μην γελιόμαστε. Τα συνέδρια αφήνουν κατά βάση αδιάφορους αυτούς που δεν ασχολούνται με την πολιτική, για να μην πω ότι σε πολλές περιπτώσεις αφήνουν αδιάφορους και αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική. Διότι θεωρούνται μια βαρετή κομματική διαδικασία, με αλλεπάλληλους μονολόγους, μπράβο και ζήτω.

Αυτή τη φορά, λοιπόν στη Νέα Δημοκρατία έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό. Χωρίς βήμα για τον ομιλητή, με σύντομες τοποθετήσεις όλων όσων είναι στο πάνελ και με πολλές διαφορετικές τοποθετήσεις όσων είναι μέσα στην αίθουσα. Με ερωτηματολόγια προς τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να απαντήσουν τα οποία θέτουν πραγματικά διλήμματα πολιτικής. Με livestreaming από το Facebook. Με ειδικό hashtag στο twitter. Με ομιλητές –που με την εξαίρεση των ίδιων των βουλευτών - έρχονται για πρώτη φορά και μιλούν σε συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας, Μια γρήγορη και διαδραστική διαδικασία, δηλαδή, εναρμονισμένη με την εποχή μας.

Και πάνω απ όλα έχουμε αποφασίσει να μην μιλήσουμε για τα κλασικά θέματα που πάντοτε μιλάμε όλοι. Για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία κλπ αλλά να μιλήσουμε για τους ίδιους τους ανθρώπους. Για τους εργαζόμενους. Για τους άνεργους. Για αυτούς που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη. Για τους αγρότες…

Η μέχρι τώρα πορεία των Προσυνεδρίων έχει επιβραβεύσει αυτή την καινοτομία. Στα 4 πρώτα Προσυνέδρια – Νίκαια, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο – είχαμε πάνω από 60.0000 απαντήσεις στα ερωτηματολόγια που κυκλοφορήσαμε στο διαδίκτυο. Το hashtag #axizoume_kalytera ήταν πρώτο ή ανάμεσα στα πρώτα trending hashtags του twitter.

Οι ιδέες που αναπτύχθηκαν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση του προγράμματός μας. Και η προσπάθεια συνεχίζεται με τα Προσυνέδρια που θα γίνουν για τους αγρότες στη Λάρισα, για την καθημερινότητα στην Αθήνα, για το νέο πατριωτισμό στη Θεσσαλονίκη, καταλήγοντας στις 16 και 17 Δεκεμβρίου σ’ αυτό καθ’ αυτό το Συνέδριό μας.

Η δυσπιστία των Ελλήνων πολιτών απέναντι στα κόμματα είναι μεγάλη. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ξεφύγουμε από τις προκάτ διαδικασίες για να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Επενδύουμε στη δημιουργική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, ανοιγόμαστε στους Έλληνες πολίτες και θέλουμε, παίρνοντας ερεθίσματα από τους ίδιους να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι η βάση για μια ευρωπαϊκή, αποτελεσματική διακυβέρνηση της Ελλάδας.