«Δεν απαντώ σε μικρότητες, είναι πολιτική μου επιλογή», απάντησε η Φώφη Γεννηματά στα «καρφιά» του Νίκου Ανδρουλάκη, με τον οποίο θα αντιπαρατεθεί και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, περί οικογενειοκρατίας.

Ειδικότερα, η κ. Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε για το θέμα: «Προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση της εγχειρήματος της κεντροαριστεράς. Τέτοιες τοποθετήσεις δεν βοηθούν και εμένα προσωπικά δεν με αφορά. Δεκαεφτά χρόνια που είμαι στην πολιτική τα έχω ακούσει πολλές φορές αυτά. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν ήταν τζάκι της πολιτικής. Δεν έγινε ποτέ πρόεδρος κόμματος, δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός. Πέρασαν έξι χρόνια από τη στιγμή που πέθανε για να πάρω την απόφαση να πολιτευθώ. Δεν με αφορά η έννοια της οικογενειοκρατίας».  

Εκλογές

«Δεν περίμενα να είναι τόσο μεγάλη η συμμετοχή» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας τις πρώτες εκτιμήσεις της για τις εκλογές της κεντροαριστεράς. «Περίμενα γύρω στους 150.000 αλλά τελικά το ποσοστό έδειξε ότι η κεντροαριστερά κέρδισε» ανέφερε και υπογράμμισε: «Το μήνυμά μας πέρασε. Οι προοδευτικοί πολίτες ξέσπασαν γιατί αντιλήφθηκαν ότι η σημερινή κυβέρνηση τους κοροϊδεύει. Η μεγάλη συμμετοχή είναι αντίδραση κατά της κυβέρνησης».

Αναφορικά με την ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων, η κ. Γεννηματά εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που επιστρέφουν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ, αναφερόμενη στον δεύτερο γύρο των εκλογών, σημείωσε ότι συζητάει με όλους και ότι οι κ.κ. Καμίνης και Θεοδωράκης έχουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, ωστόσο παρατήρησε και η ίδια πως «πάντα ο δεύτερος γύρος των εκλογών είναι διχαστικός».