Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έτυχε ένθερμης υποδοχής από τους υποστηρικτές της που κατέκλυσεαν από νωρίς το Σπόρτινγκ για να ακούσουν την ομιλία της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλούς θύμισε συγκέντρωση από τα παλιά, με πολλά στελέχη, αλλά και ιστορικά του κόμματος να δίνουν το "παρών" .

Κατά την είσοδο στην αίθουσα του Σπόρτινγκ, δεν σταμάτησε να χαιρετά και την χαιρετούν με θέρμη οι πολίτες που βρίσκονταν στην αίθουσα.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνουμε μαζί και πάλι μεγάλη την Κεντροαριστερά». Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι αυτή η δυναμική παρουσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα:

Ξεκινώντας την ομιλία της δεσμεύθηκε να δώσει όλες τις δυνάμεις της για την «μεγάλη Κεντροαριστερά» «Για να γίνει και πάλι η παράταξή μας, η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη», όπως είπε, «πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις».

«Για να τελειώνουμε», όπως σημείωσε στη συνέχεια « με την Κυβέρνηση της εξαπάτησης, με τον λαϊκισμό, την υποκρισία, τη διγλωσσία, την ανικανότητα, το νέο διχασμό του λαού μας».

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ναι η ενότητα επιτεύχθηκε. Δεύτερος στόχος ήταν η Διεύρυνση. Δεν υπάρχει πια κανείς στο χώρο που να μην είναι μαζί μας. Και υπάρχει πάντα ο στόχος της ανανέωσης. Ανανέωση σε πρόσωπα, προτάσεις και πρακτικές. Τον νέο φορέα τον θέλω από τη γέννησή του, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του χθες. Από τις πελατειακές σχέσεις, τους μηχανισμούς, τους αρχηγίσκους, τα φέουδα», υποστήριξε.

Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα προσδιόρισε σε ποιους απευθύνεται:

«Στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που γονατίζουν από τη φορολογία και την έλλειψη χρηματοδότησης. Στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται. Στους ανέργους που δεν βλέπουν προοπτική. Στους συνταξιούχους που καταδικάζονται σε συντάξεις πείνας. Στους αγρότες που εξοντώνονται. Στους νέους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας με μισθούς φτώχειας. Στις γυναίκες που σηκώνουν όλα τα βάρη της οικογένειας. Χτίζουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία , δύναμη για λύσεις. Λύσεις για

Στη συνέχεια ασκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. «Με την υπογραφή του έβαλε την θηλιά στον λαιμό του Ελληνικού λαού. Οδήγησαν σε μονιμοποίηση των μνημονίων και της επιτροπείας. Η Ελληνική οικονομία έχασε 86 δις. Πλήρωσαν οι Έλληνες επιπλέον μέτρα λιτότητας 15 δις και έβαλαν ενέχυρο τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Μόνο ο κ.Τσίπρας κάνει πως δεν βλέπει την ανεργία, τα λουκέτα την υπερφορολόγηση, τις κομμένες συντάξεις, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς»

«Το μήνυμα μας ξεκάθαρο», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

«Δεν θα αφήσουμε, η fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, να συκοφαντήσει τις προοδευτικές ιδέες και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση. Δεν είναι λύση για τη χώρα η ΝΔ. Η κρίση στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο. Διακυβέρνηση 2004 -2009 του κ.Καραμανλή. Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καλύπτουν τις ευθύνες τους για τον εκτροχιασμό της οικονομίας, το έλλειμμα, το χρέος, τις τυχοδιωκτικές πολιτικές . Το φλερτ καλά κρατεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα μιλήσει πρώτα ο λαός στις κάλπες, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν θα προαποφασισθεί ερήμην του. «Κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από μας. Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο και γι αυτό πρέπει να απαντήσουν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης τι θα κάνουν;

Τους αντιστρέφω το ερώτημα. Είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα και τη διακυβέρνηση με βάση προοδευτική ατζέντα;

Για μας η βάση για οποιαδήποτε συνεργασία δεν μπορεί να είναι άλλη από την εναλλακτική, προοδευτική πρόταση μας , το σχέδιο Ελλάδα. Δώστε μας δύναμη να επιβάλουμε μια εθνική γραμμή για τον τόπο. Αυτό που έλειψε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Έθεσε ως άμεσο πολιτικό στόχο την αλλαγή της συμφωνίας με τους δανειστές

«Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε συντρόφισσες και σύντροφοι, ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια σας, είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών», τόνισε στη συνέχεια, ενώ ζήτησε καθαρή εντολή «για να προχωρήσουμε χωρίς κλυδωνισμούς, με αποφασιστικά βήματα».

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, για να προχωρήσουμε μαζί. Μπορώ να εγγυηθώ ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, την πραγματική ελπίδα. Τολμάμε για την παράταξη , τολμάμε για τη χώρα», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δείτε το βίντεο: