Η ενότητα αλλά και η ανανέωση της νέας παράταξης της Κεντροαριστεράς, αποτελούν για τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο για τον νέο φορέα, Νίκο Ανδρουλάκη, βασικό στόχο της επόμενης μέρας των ενδοκομματικών εκλογών. Αυτό επισημάνθηκε από τον ίδιο, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στη Λάρισα, στo πλαίσιo της περιοδείας που κάνει στη Θεσσαλία.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, την επόμενη μέρα «η παράταξη πρέπει να είναι και ενωμένη μέσα από την ενότητα αρχών, αλλά και ανανεωμένη με φρέσκα πρόσωπα και ανθρώπους με επάρκεια, γνώση, ηθικό κεφάλαιο, που θα μπορούν να συγχρονίσουν την πατρίδα με τις διεθνείς εξελίξεις».

Επίσης, αναφερόμενος στο όραμα του για τη χώρα, είπε πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια χώρα των ευκαιριών για όλους και ειδικά για τους νέους που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση που διατύπωσε χθες ο κ. Ραγκούσης, πως «δεν θέλει να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη», ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «ο κ. Ραγκούσης ήταν υπουργός στη συγκυβέρνηση με τον κ. Καρατζαφέρη», σημειώνοντας βέβαια πως όσα λάθη και να έγιναν παλαιότερα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με την υπόθεση των συνεργασιών του νέου φορέα, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα» και τόνισε πως ο ίδιος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με άλλα κόμματα, εφόσον υπάρξει προγραμματική συμφωνία με τις ιεραρχήσεις των θέσεων που θα προκύψουν από το συνέδριο του νέου φορέα.

Τέλος, σχετικά με την υποψηφιότητα του ίδιου για την ηγεσία του νέου φορέα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «το νέο θα είναι αυτό που θα σκοτώσει στην ψυχή και στη λειτουργία του το πελατειακό κράτος», ενώ επισήμανε πως ο ίδιος θέλει να αποδείξει πως η δημοκρατική παράταξη θα είναι ένα θεσμικό κόμμα, βαθιά δημοκρατικό, το οποίο θα προτείνει λύσεις αξιοκρατίας για την χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ