Εκτός ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας  βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής Β΄Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την επιλογή της να... διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τις αιχμές που άφησε κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, στην κόντρα που είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Τις δηλώσεις της Κατερίνα Παπακώστα, πολλοί τις εξέλαβαν ως «άδειασμα» στον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς νωρίτερα είχε προηγηθεί σκληρή η αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο.

Έτσι, η διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κρίθηκε απολύτως αναγκαία, με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι ένα σαφές μήνυμα ότι από τώρα και στο εξής τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η παράταξη δεν πρόκειται να ανεχθούν φαινόμενα εσωστρέφειας και υπονόμευσης εκ των έσω.

Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα δημιουργούσε πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία τον τελευταίο χρόνο. Πριν από μερικούς μήνες είχε ζητήσει την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του τομεάρχη Υγείας όσο διαρκεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται το θέμα. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η συγκεκριμένη βουλευτής με κατά καιρούς τοποθετήσεις της, όπως εκείνη περί απόσυρσης του αιτήματος της ΝΔ για πρόωρες εκλογές- την οποία διέψευσε εκ των υστέρων- αλλά και με την γενικότερη στάση της, έδινε αφορμές για δημιουργία εσωκομματικών ζητημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του κ. Μητσοτάκη για τη διαγραφή της  είχε ληφθεί από το βράδυ της Τετάρτης: «Από χθες ήταν η απόφαση του Μητσοτάκη να διαγραφεί η κ. Παπακώστα, μετά την ανεξήγητη συμπεριφορά που επέδειξε στη Βουλή υπερασπιζόμενη τον Πάνο Καμμένο. Αυτό μάλιστα το επισήμανε και ο κ. Τσιάρας σε επικοινωνία του με την κα Παπακώστα». Όπως υπογράμμισε η Χριστίνα Κοραή, ανεξήγητη χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά της κας Παπακώστα, καθώς δύο ώρες πριν είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΝΔ, όμως δεν το έκανε.

Στο μεταξύ, μετά τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα, ξεκίνησε ένας πόλεμος δηλώσεων και ανακοινώσεων και διαρροών από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ αλλά και την ίδια την βουλευτή που σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τη διαγραφή της ως «αναίτια και ανυπαίτια».

Την δική του άποψη για την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ διατύπωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι λυπηρή αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς». «Λυπηρή η διαγραφή συναδέλφου αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, ήταν ανεξήγητη η συμπεριφορά της, λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση της ΚΟ» σχολίασε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Αlpha 9,89 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.Δ η Κατερίνα Παπακώστα.

Την ίδια στιγμή, οι ΑΝΕΛ σε μια προσπάθεια να σπείρουν ζιζάνια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσαν να «κλείσουν το μάτι» στην Κατερίνα Παπακώστα, όπου σε ανακοίνωση που εξέδωσαν «υπερασπίζονται» την πρώην «γαλάζια» βουλευτή.

Παρέμβαση για το ζήτημα της διαγραφής έκανε προσωπικά και Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, εξαπολύωντας επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΔ έκανε και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης με σχόλιό του για τη διαγραφή της κυρίας Παπακώστα.

«Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα, άλλη μια ένδειξη της ομοψυχίας και της συνοχής στη δεξιά πολυκατοικία» αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook και twitter, και τονίζει: «Η γραμμή "Άδωνις και Άγιος ο Θεός" μετατρέπει τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ γρηγορότερα και από ό,τι προβλέπαμε».

Το γάντι σήκωσαν από τη ΝΔ με πηγές της Πειραιώς να τονίζουν ότι «ενώ ο κ. Φίλης αποδομεί τον κ. Καμμένο, ο κ. Βίτσας τον κ. Φίλη και οι 53 την κυβέρνηση, ο λαλίστατος διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης επιλέγει να ασχοληθεί με την κ. Παπακώστα. Ας κάνει, έστω, ένα σχόλιο για τον έτερο κυβερνητικό βουλευτή Καμμένο που παραδέχθηκε σήμερα δημοσίως ότι 'έχει καταλυθεί η τάξη και ο νόμος' και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ 'για ανοχή στους Ρουβίκωνες'».