Στην ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού στα γραφεία του Ποταμιού.

Ο κ. Στασινός παρουσίασε την ψηφιακή πλατφόρμα του ΤΕΕ όπου υπάρχουν σε αυτήν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για όποιον θέλει να επενδύσει ή να κτίσει. Στόχος είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, με ισχύ διοικητικής πράξης, για το τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Μήλης και από την πλευρά του Ποταμιού ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου Γιώργος Μαυρωτάς και ο εμπειρογνώμονας Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε μετά την παρουσίαση: «Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μιλάμε έτσι αόριστα. Πρέπει να μιλάμε για συγκεκριμένες προτάσεις, λύσεις όπως αυτήν που μου παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και να απαλλάξουν τη διοίκηση από γραφειοκρατικό φόρτο που αποθαρρύνει τους επενδυτές. Ασφαλώς και θα είμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια που προσθέτει αποτελεσματικότητα και αφαιρεί γραφειοκρατία από το σύστημα».