Ετερόκλητο μεν, ενδεικτικό δε της διάθεσης για συνεννόηση το χθεσινοβραδινό πάνελ στην παρουσίαση του βιβλίου που συνέγραψαν οι Π. Λιαργκόβας και Χρ. Παπαγεωργίου. Κυριάκος Μητσοτάκης, Σταύρος  Θεοδωράκης και Γιάννης  Στουρνάρας ήταν οι κύριοι παρουσιαστές των προβληματισμών του καραμανλικού καθηγητή και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής. Ο Καραμανλής δεν παρέστη στην εκδήλωση, «εκπροσωπούμενος» από τους Β. Αντώναρο και Α. Λυκουρέντζο. Στην πρώτη σειρά η Μ. Γιαννάκου, με την εμπειρία δεκαετιών στα ευρωπαϊκά φόρα, η οποία επανέρχεται σιγά -σιγά στη νεοδημοκρατική επικαιρότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο επικεφαλής του Ποταμιού υπερθεμάτισαν της ατζέντας του Εμμανουέλ Μακρόν για μια νέα Ευρώπη, που θα διορθώσει τα δομικά λάθη του  παρελθόντος, εισάγοντας μηχανισμούς δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών-μελών και τη δημιουργία ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου. Πιο πρακτικός στην ομιλία του ο διοικητής της ΤτΕ, ζήτησε από την κυβέρνηση επίσπευση στην ολοκλήρωση της 3ης και καθοριστικής αξιολόγησης, θεωρώντας ότι η απόσταση από τα ευχολόγια έως τις τελικές υπογραφές είναι πολύ μεγάλη.

Όπως κάθε χρόνο, την τελευταία τριετία, έτσι και φέτος ο κ. Στουρνάρας αρχίζει από νωρίς να κρούει καμπανάκια κινδύνου, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται περισσότερο από τους πολιτικούς τι πραγματικά συμβαίνει στην οικονομία, όπου έχει μετατοπιστεί το κέντρο της πολιτικής στα χρόνια του μνημονίου.

Κι επειδή περισσεύουν οι περιγραφές των προθέσεων, εκείνο που διαφάνηκε χθες ήταν η … επόμενη μέρα, με τη δημιουργία κυβερνήσεων συνασπισμού στην οποία θα μετέχουν και τραπεζικοί παράγοντες.