«Σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται η  χώρα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή των Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλου, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους, αρχές του επόμενου, θα έχουν δοθεί η τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το πρόσφατο άρθρο του στην «Αυγή» κατά το οποίο, ακολουθώντας την γραμμή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Ξυδάκη -είχε προηγηθεί δήλωσή του για την αναζήτηση νέων κυβερνητικών συνασπισμών-, άνοιξε και ο ίδιος τη συζήτηση για νέες κυβερνητικές συνεργασίες.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε αναφορά στους ΑΝΕΛ, σημειώνοντας: «Με τους ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση πήραμε σημαντικές αποφάσεις. Αυτή η κυβέρνηση, μαζί με τους ΑΝΕΛ, έχει κάνει πολλές  θεσμικές τομές. Δεν εμπόδισε κάπου η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ». Αντίθετα, απέρριψε τα σενάρια για προσεγγίσεις από την πλευρά των αποκαλούμενων αριστερών κομμάτων, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς πολλά είναι τα σημαντικά νομοσχέδια που απηχούν αριστερές αντιλήψεις, ωστόσο δεν έχουν ψηφιστεί από τα προοδευτικά κόμματα στη Βουλή .  

Τηλεοπτικές άδειες

Παράλληλα, ο  κ. Παππάς, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κι ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική προκήρυξη.  

«Σε φάση ανάπτυξης»

Ο κ. Νίκος Παππάς, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε γενική φάση ανάπτυξης. «Έχουμε αύξηση εξαγωγών, βιομηχανικών παραγωγών», ενώ επέμενε ότι έχουμε και «αύξηση εισοδημάτων» καθώς, όπως ανέφερε «έχουν αυξηθεί οι αμοιβές και για το 2016». Αναφορικά με τη φορολογία που «επιδοτεί» την επιδοματική πολιτική, την οποία υπογραμμίζει συχνά η κυβέρνηση, ο κ. Παππάς τόνισε:«Δώσαμε μια μεγάλη μάχη για το πλεόνασμα. Κανείς δεν αρνείται ότι στρώματα της κοινωνίας έχουν δυσανάλογα επιβαρυνθεί. Αλλά πρέπει να δούμε σε ποιο καμβά μέσα υπάρχουν οι οικονομικές εξελίξεις. Αλλά επειδή πλησιάζουμε το τέλος του έτους, σε λίγο θα ανακοινώσουμε πού θα ανατεθεί το υπερπλεόνασμα».

Τέλος, σχετικά με την κατάργηση του αφορολόγητου το 2019, ο κ. Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο, επικαλούμενος μάλιστα και δήλωση της αυστηρής, όπως την χαρακτήρισε, κ. Λαγκάρντ: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Το υπογράμμισε και η κ. Λαγκάρντ. Έχουμε συγκεκριμένη πορεία στα οικονομικά μας».