«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος έχει ξεσπάσει όχι μόνο για τις διαφοροποιήσεις σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, αλλά και για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Την τροπολογία καταψήφισαν, εκτός από τη Νίνα Κασιμάτη, που από την αρχή είχε δηλώσει ότι είναι κατά της τροπολογίας, και οι μουσουλμάνοι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο κ. Αχμέτ Ιλχάν από τη ΔΗΣΥ.    

Όπως σημειώνει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η Νίνα Κασιμάτη, η οποία συμμετέχει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και εξαρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία της, όχι απλώς δεν πείστηκε από την επαναδιατύπωση της τροπολογίας, αλλά έλαβε τον λόγο και υποστήριξε ότι η νέα τροπολογία είναι ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη. Η αναφορά της όμως σε ψήφισμα που πέρασε στο Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο έχει τον τίτλο «Προασπίζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συναδέλφου της στον ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία, η οποία επίσης συμμετέχει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και άφησε να εννοηθεί ότι η κυρία Κασιμάτη λέει ανακρίβειες.

«Δεν έχει περάσει», φώναξε χαρακτηριστικά η κυρία Καββαδία. Ο «εμφύλιος» φούντωσε όταν η κυρία Καββαδία επιτέθηκε στη συνάδελφό της καλώντας την να μη δημιουργεί πλαστές εντυπώσεις, καθώς πρόκειται για πρόταση ψηφίσματος από Τούρκους βουλευτές η οποία επί της ουσίας έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Η κυρία Κασιμάτη αντέδρασε άμεσα. «Δεν είναι ανακρίβεια ότι υπάρχει ένα ψήφισμα από αυτούς που το ψήφισαν και είναι Τούρκοι, Αζέροι, Εσθονοί» είπε.