Επίθεση κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής εξαπέλυσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, χαρακτηρίζοντάς τον «επιβλαβή για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών».

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την απόφαση Μουζάλα για τη δημιουργία πέντε νέων κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης (hot-spots) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έκανε λόγο για «σωρευμένα ψέματα» αλλά και για «ανικανότητα της κυβέρνησης» τα οποία όπως λέει, αποκαλύπτονται σήμερα με τον πλέον αμείλικτο τρόπο.

Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, «κόντρα σε όλες του τις διαβεβαιώσεις προς τους νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου, που βλέπουν καθημερινά τα νησιά τους να «βουλιάζουν» από παράνομους μετανάστες, ο κ. Μουζάλας εγκαθιστά σήμερα με την υπογραφή του πέντε νέα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης (hot-spots) προσφύγων και παράνομων μεταναστών» ενώ μάλιστα, όπως λέει, η τοποθεσία τους παραμένει άγνωστη, με τον ίδιο να ενεργεί «εν κρυπτώ», ακόμα και από τις τοπικές κοινωνίες.

«Επιλέγει, αντί να λάβει μέτρα για την αποσυμφόρησή των νησιών μας, να τα μετατρέψει ουσιαστικά, σε μόνιμες «αποθήκες» για χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα στη Βουλή, προκειμένου να καταλάβουν όλοι το μέγεθος της ανεπάρκειάς του. Και προκειμένου να αντιληφθεί και ο ίδιος, ότι είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης.