Ταξίδι μιας εβδομάδας στην αμερικανική ήπειρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, αρχής γενομένης από τη Βραζιλία, όπου βρίσκεται από σήμερα, για να τελειώσει στις ΗΠΑ, συνοδεύοντας, μαζί με άλλους συναδέλφους του υπουργούς, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την εκεί επίσκεψή του.

Μία επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία, που πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Raul Jungmann, με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο 10 Οκτωβρίου, ενώ μετά θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της κρατικής βραζιλιάνικης αεροκατασκευαστικής εταιρείας Embraer, την ίδια ώρα που συζητείται στη Βουλή (σήμερα και αύριο) το κρίσιμο για την κυβέρνηση σχέδιο νόμου για «την αλλαγή φύλου», στο οποίο τυπικώς ψηφίζει με «επιστολική ψήφο». Ακολούθως ο ΥΕΘΑ θα μεταβεί απευθείας στις ΗΠΑ, όπου θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην εκεί επίσημη επίσκεψή του.

Ας σημειωθεί ότι από σήμερα και μέχρι το Σάββατο θα είναι στις ΗΠΑ και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, προσκεκλημένος στην έκθεση αμυντικών συστημάτων του Αμερικανικού Στρατού AUSA, όπου έχουν περίπτερο και οι ελληνικές εταιρείες.