«Η οποιαδήποτε άποψη της Ιεράς Συνόδου είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι ζήτημα της Εκκλησίας ή οποιουδήποτε άλλου να ζητάει την απόσυρση ενός νομοσχεδίου. Αυτό είναι θέμα της Βουλής. Αυτή θα αποφασίσει αν ένα νομοσχέδιο θα περάσει ή όχι» απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου στον Σωτήρη Ξενάκη και στα Παραπολιτικά 90,1 FM στην ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.    

Για την αλλαγή ταυτότητας φύλου στα 15 η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε επίσης: «Θα επικαλεστώ αυτά που είπε ο υπουργός. Αρχικά το σχέδιο νόμοy προέβλεπε για τα 17 και πάνω. Πείστηκε από τους φορείς. Κανένας δεκαπεντάχρονος δεn θα αποφασίζει να πάει μόνος του να του κάνουν αλλαγή φύλου. Χρειάζεται η συναίνεση των γονέων και η εισήγηση μιαw επιστημονικής επιτροπής και μάλιστα, αυτή θα είναι από δημόσιο νοσοκομείο, το "Αγλαΐα Κυριακού". Άρα υπάρχουν όλα τα εχέγγυα».

Η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του bullying που μπορεί να υφίστανται τα παιδιά που αποφασίζουν στην ηλικία των 15 χρόνων: «Φαντάζεστε ένας άνθρωπος που είναι εγγεγραμμένος με ένα όνομα που ανταποκρίνεται σε μια ταυτότητα άρρενος ή θήλεος αλλά η εξωτερική εμφάνιση και το κοινωνικό στήσιμο του παραπέμπει σε άλλη ταυτότητα, τι bullying υφίσταται αυτός ο άνθρωπος; Θα σας πω αυτό που άκουσα από έναν πατέρα στην Επιτροπή της Βουλής. Τι είπε αυτός ο άνθρωπος; Είπε, "όταν εμένα έρχεται το παιδί μου στα 11 ή στα 12 και μου λέει "αυτή η ταυτότητα που έχω δεν ανταποκρίνεται σε μένα", έχω δυο δρόμους να διαλέξω: ή να το πετάξω έξω από το σπίτι, ή να το αγκαλιάσω"».