«Όλοι οι στόχοι της κυβέρνησης έχουν πέσει έξω» ανέφερε μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτές τις μέρες, βλέπουμε να εκτίθεται ξανά μια κυβέρνηση που εξελέγη με το ψέμα και προσπαθεί πάλι με το ψέμα να κρατηθεί στην εξουσία, ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό και οι ΑΝΕΛ το κόκκινο από τη ρουλέτα στο καζίνο.»

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στον βυθό της πολιτικής, με μερικά διαλείμματα για συνομιλίες με ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών.»

Αναφερόμενος στα νέα μνημονιακά βάρη που έρχονται ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να πει ότι έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα για μετά το 2018. Είναι αυτό που αποκαλούμε 4ο μνημόνιο και συμπλήρωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει ότι θα έρθουν νέα βάρη και τα βάρη αυτά έχουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους, οι οποίες αυξάνονται και υπογράμμισε ότι τα μόνα έσοδα που πάνε καλά είναι από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. «Μια κοινωνική τραγωδία» σχολιάσε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις πολιτικές του το μόνο που καταφέρνει είναι να πολλαπλασιάζεται η φτώχεια. Είναι αποκλειστική του ευθύνη.

Όσον αφορά την καταπολέμηση των ανισοτήτων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αυτές τις πολεμάς με πρόγραμμα».

Εξέφρασε τη στήριξή του στην υγιή επιχειρηματικότητα και «όχι στα λαμόγια που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό». «Θα στηρίξουμε τις τράπεζες αλλά θα ζητήσουμε ταχεία εκκαθάριση των αμαρτωλών επιχειρηματικών δανείων» πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Είμαστε η μόνη αξιόπιστη λύση απέναντι στην πιο ανεύθυνη κυβέρνηση που ανέδειξε ο τόπος και θα ζητήσουμε συνεργασίες σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ζητάμε εμπιστοσύνη των πολιτών στο σχέδιό μας που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα κάνουμε τα ίδια» έκλεισε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας