Υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη τάχθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Φώφη Γεννηματά: «Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί ότι συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον ισοβίτη. θα είναι εγκληματικό αν προσπάθησε να πείσει κάποιους να καταθέσουν σε βάρος τρίτων προσώπων . Βάστα με να σε βαστώ είναι η κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση χωρίς τον ακροδεξιό συνεταίρο τους. Ο Καμμένος είπε ότι τίποτα δεν θα τους χωρίσει. Αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό και θα είναι σύντομα».

«Θα μπορούσε να είναι άλλη μια ψεκασμένη ιστορία αυτή του κ. Καμμένου αν δεν υπήρχε ωμή παρέμβαση σε υπόθεση ανοικτή στη Δικαιοσύνη. Πολύ σοβαρή η υπόθεση του ΝΟΟΡ και δεν χρειάζονται οι Έλληνες τον κ. Καμμένο να τους το πει. Να βρεθούν και να καταδικαστούν οι ένοχοι όποιοι κι αν είναι», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την ίδια, στην υπόθεση αυτή δημιουργείται σειρά ερωτημάτων που αφορά και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα, όπως αν γνώριζε ή όχι τις ενέργειες Καμμένου

«Ρωτώ ευθέως τον κ. Τσίπρα» τόνισε η κα Γεννηματά: «Γνώριζε τις ενέργειες Καμμένου; Γνωρίζει το περιεχόμενό τους; Αν ναι, επιβάλλεται να μας ενημερώσει ο ίδιος σήμερα. Αν δεν ξέρει, πως τον καλύπτει; Γιατί δεν δέχεται την εξεταστική; Ποια άλλα κυβερνητικά στελέχη έχουν εμπλακεί; Η εισαγγελέας συνέταξε κάποια έκθεση μετά την επίσκεψή της; Της ζητήθηκαν εξηγήσεις γι αυτή την περίεργη επίσκεψη; Είχε προηγηθεί κι άλλη απόπειρα να τον επισκεφθεί σε άλλη φυλακή;».