Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική επιλογή που έχει κάνει να συμπλέει ιδεολογικά και αισθητικά με του Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαπολύει με ανακοίνωσή της το κόμμα της Δημοκρατικής Ευθύνης που στηρίζεται από τον Αλέκο Παπαδόπουλο.

«Σε μια περίοδο που η χώρα ακόμα βρίσκεται βαθιά μέσα στην οικονομική κρίση, που διώχνει τους ανθρώπους της στο εξωτερικό, που όσοι παραμένουν βιώνουν μια συλλογική μελαγχολία και συχνά αναξιοπρεπή καθημερινότητα, το πρώτο βιολί που δίνει τον τόνο στην πολιτική ζωή του τόπου είναι ο κ. Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Περισσότερα από δυόμισι χρόνια κυβερνά ένα κόμμα που έχει κάνει μια κορυφαία πολιτική επιλογή. Να συμμαχεί άνευ όρων και ουσιαστικά να συμπλέει ιδεολογικά, ηθικά και αισθητικά με τον κ. Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ. 

Από προχθές σύσσωμη η αντιπολίτευση του λεγόμενου δημοκρατικού και φιλοευρωπαϊκού τόξου, έλαβε μια βαθιά συντηρητική, μικροκομματική ως και απολίτικη απόφαση. Θα καθορίζει την κοινοβουλευτική της στάση σε κάθε νομοσχέδιο ή τροπολογία ανάλογα με την τοποθέτηση του κ. Καμμένου και των ΑΝ.ΕΛ. Δηλαδή τα κόμματα θα καταψηφίζουν σχέδια νόμου η τροπολογίες ακόμα κι αν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους, σε περίπτωση που φαίνεται ότι δε θα υπερψηφίζει ο κ. Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ.

Με δυο λόγια, σε μια περίοδο που η χώρα ακόμα βρίσκεται βαθιά μέσα στην οικονομική κρίση, που διώχνει τους ανθρώπους της στο εξωτερικό, που όσοι παραμένουν βιώνουν μια συλλογική μελαγχολία και συχνά αναξιοπρεπή καθημερινότητα, το πρώτο βιολί που δίνει τον τόνο στην πολιτική ζωή του τόπου είναι ο κ. Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ.

Και τούτο αποτελεί συνειδητή επιλογή όλων των κομμάτων του δημοκρατικού και φιλοευρωπαϊκού φάσματος.

Αλήθεια, αυτή είναι η πολιτική στάση των κομμάτων που ζητούν να διατηρήσουν ή να λάβουν την ευθύνη της κυβέρνησης και την ευθύνη να μας βγάλουν από το τέλμα;

Αλήθεια, αυτή είναι η προοδευτική στάση που προτάσσει τις πολιτικές επιλογές και την πορεία της χώρας και όχι τα μικροκομματικά παιχνίδια, ώστε είτε να κρατηθούν κάποιοι είτε να επανέλθουν κάποιοι άλλοι στις υπουργικές θέσεις;

Αλήθεια, αυτά είναι τα ηγετικά χαρακτηριστικά κομμάτων και κυρίως προσώπων που θέλουν να είναι μπροστάρηδες στο δύσκολο δρόμο της χώρας;

Η Δημοκρατική Ευθύνη, αν και μη κοινοβουλευτικό κόμμα προς το παρόν, επιλέγει να προτάσσει με σοβαρότητα τις προτεραιότητες του τόπου και τις πολιτικές που θα τις υλοποιήσουν. Επιλέγει να καταθέτει προτάσεις ενταγμένες σε συνεκτικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα, να πιέζει ώστε ν’ ανοίξουν ζητήματα που επείγουν αλλά οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις αδιαφορούν όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος, να αναδεικνύει, συχνά πρώτη, σκανδαλώδεις τροπολογίες που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και εθνικά ζητήματα όπως το πρόσφατο θέμα που αφορούσε στη λεγόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Επιλέγει τελικά να ξαναφέρει τους πολίτες στην πολιτική και την πολιτική στο επίκεντρο.