Αρνητικός πρωταγωνιστής της σημερινής ημέρας –και όχι μόνο- είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και το μόνο που κάνουν είναι να καταδεικνύουν τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στη διαχείριση του θέματος της πετρελαιοκηλίδας.

Δεν παραιτείται

Τον υπουργό δεν κουνάει κανείς από τη θέση του ενώ όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr με αποκλειστικό του ρεπορτάζ φέρεται να έχει απαντήσει στο καθολικό αίτημα για παραίτηση με την εξής φράση: «Εγώ δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Αν όμως αποτολμήσει ο Τσίπρας να με "φάει", τότε θα ανεξαρτητοποιηθώ…», φέρνοντας σε εξαιρετικά δυσχερή θέση το Μέγαρο Μαξίμου. Η αποκάλυψη δε, προκάλεσε αναστάτωση και διάψευση από το υπουργείο, μετά από ώρες όμως.

Εκτίθεται

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μπορεί να μην παραιτείται αλλά εκτίθεται ανεπανόρθωτα, αυτή τη φορά από τις ευρωπαϊκές αρχές για το πότε τελικά ειδοποιήθηκε η αρμόδια υπηρεσία. Ο εκπρόσωπος Τύπου για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και κοινωνικής προστασίας, σε ερώτηση για την κινητοποίηση του EMSA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιας Ασφάλειας), δήλωσε πως η Επιτροπή δέχθηκε αίτημα από την κυβέρνηση μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς την 13η Σεπτεμβρίου και μόλις τρεις ώρες αργότερα ένα σκάφος τέθηκε στη διάθεση των ελληνικών Αρχών. Παρόλο που ο υπουργός δήλωσε ότι το κοντινότερο πλοίο του οργανισμού βρισκόταν στη Μάλτα, ο εκπρόσωπος Τύπου του EMSA κατέστησε σαφές πως το κοντινότερο πλοίο στην Ελλάδα από την πλευρά του Μηχανισμού βρισκόταν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Λεμεσού ενώ υπήρχε ακόμη ένα σκάφος του στο λιμάνι της Βάρνας στη Βουλγαρία.

Προκαλεί

Ο υπουργός, που εδώ και ημέρες δεν αποκάλυπτε τους λόγους της απουσίας του στο Λονδίνο, τελικά αναγκάστηκε, σταδιακά, να δώσει απαντήσεις για τις επαφές του προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Νωρίς το πρωί επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με το ταξίδι του στο Λονδίνο, λέγοντας ότι είχε σημαντικές επαφές, ωστόσο δεν θα έδινε περισσότερες πληροφορίες γιατί δεν μπορούσε να αποκαλύψει τίποτα περισσότερο.

Λίγο αργότερα έγινε πιο διαφωτιστικός, όταν αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 πως το ταξίδι του στο Λονδίνο αφορούσε επαφές με ναυτιλιακές εταιρείες που διεκδικούν έδρα στην Ελλάδα. Όμως, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, αφού επικαλέστηκε το απόρρητο της συνάντησης δηλώνοντας: «Δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί δεν επιτρέπεται, γι' αυτό και δεν αποκάλυπτα τόσες ημέρες τι έκανα στο Λονδίνο».