Για την εμπέδωση της σταθερότητας και των θετικών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας μίλησε στη συνέντευξή του στο "Έθνος του Σαββατοκύριακου" ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ενόψει της τρίτης αξιολόγησης τόνισε ότι δεδομένων των καλών επιδόσεων της οικονομίας, θα πρέπει να μην υπάρξουν κενά ως προς την τήρηση και υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας. Ως προς τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, επισήμανε το εξής: "μας αφορούν και τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Η δική μας αντίληψη ήταν πάντα η αντίληψη των ευρύτερων συναινέσεων και των συνεργασιών". Όσον αφορά στις εκλογές, τόνισε ότι σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι "2 + 4".

"Στα δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές, η κυβέρνηση οφείλει να επιτύχει την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτήρηση και να δώσει σαφή δείγματα του δικού της σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δίκαιη ανάπτυξη. Η δημοσιονομική αντιπολίτευση αθροίζει βεβαίως ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Εκλογές όμως δεν κερδίζει" είπε.